Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Ezt tartsd be! 50-es tábla a 60-as mögött - táblakáosz a 86-os főúton!

Az új táblák kihelyezése mindig megelőzi a régi táblák bevonását, avagy inkább duplán szerepeljenek, mint egyszer sem - írta az illetékes portálunknak. Olvasónk több mint 200 kresztáblát számolt össze egy 22 km-es szakaszon.


Sokat bosszankodunk, amikor a kintfelejtett sebességkorlátozó táblák tartják fel a folyamatos haladást. Most egy új, meghökkentő esetet láthatunk a kresztáblákról: duplán kapjuk az "úti áldást". Olvasónk erről küldött nekünk képeket, s írta meg észrevételeit:

"Naponta ingázom a Mosonszolnok-Bősárkány útvonalon, és feltűnt, hogy egyre nagyobb az út menti táblák száma.

Rengeteg kint felejtett sebességkorlátozó tábla található, amelyek néha pár méteren belül is felülbírálják egymást. Az útfelújítás során is maradtak kint már aktualitásukat vesztett jelző táblák. Az elmúlt hetekben kiraktak új táblákat is, de a régieket nem szedték be, hanem leállították elé az újat, így egymást is takarják.

A fotókat olvasónk küldte.
A fotókat olvasónk küldte.

Mosonszolnoktól Bősárkányig tartó 22 km-es út mentén - mindkét oldalt beleszámolva - 203 tábla tartó oszlopot számoltam meg, és ebben nincsenek benne a település jelző táblák."

Portálunk kikérte a Magyar Közút Zrt véleményét a jelenséggel kapcsolatban. Tőlük megtudtuk: a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt partnerei végeznek munkálatokat.


A NIF-től Loppert Dániel, kommunikációs vezető, az alábbi tájékoztatást adta portálunknak:

"A 86-os főút Csorna-Mosonmagyaróvár közötti szakaszának 11,5 tonnás burkolat megerősítésének befejezési munkálatai között szerepel a burkolati jelek felfestése, táblák kihelyezése, mely a napokban kezdődött el. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel közösen helyezünk ki táblákat. Az új táblákat még azelőtt rakjuk ki, hogy a régi táblákat beszednénk. Ennek lényege, hogy a táblák inkább duplán szerepeljenek az útszakaszon, mint egyszer sem.

Az említett állapotok a térképen jelölt útszakaszra vonatkoznak.
Az említett állapotok a térképen jelölt útszakaszra vonatkoznak.

Kedden a kivitelező, a Magyar Közút szakembereivel közösen, áttekintette az útszakaszt. Az észrevételeik alapján a kivitelező a további módosításokat végrehajtja.

Bár az említett szakaszon az aszfaltozás már 98%-ban elkészült, de a befejező munkálatok elvégzéséig továbbra is munkaterület mind a 33 km, ezért kérjük az úthasználók szíves türelmét!˝

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Putyilov 2011. augusztus 19. 09:50
  „A rendőrautó másra úgysem való. Beszedik a bírságokat,a tolvajok,rablók,betörők,gyilkosok meg vígan söröznek vhol.
  Ez az új magyar rend. Bele kell törődni.”
 • 26. Star-Spangled 2011. augusztus 18. 19:58
  „Ki kellene irni,hogy ennyi tonnaig lehet az utat hasznalni! Oda allitani egy rendor autot es keresne napi 10 millat!!!!!
  Azonnal rend lenne!!!!”
 • 25. pancser 2011. augusztus 18. 18:34
  „24.hez! Egyszerre javították mind a két oldalt, ma már csak az északit. Persze, hogy be lehet hajtani 30-al, ha vállalod Szhelyig azt a rizikót, hogy belegyúrnak a meleg lágy aszfaltba minden faluban és elviseled a kamionok harsány dudálását, gondolom egy mazochista ettől élvez. Ki a fene mondta, hogy ne közlekedjenek tgk-ik. A tranzittal van baj, spórolnak a kamionosok az osztrák pályadíjakkal.”
 • 24. Jerry 2011. augusztus 18. 15:46
  „Pancser, be lehet hajtani Szilsárkányba 30-al vígan,csak visza kell kapcsolni és nem padlóig nyomni a gázt.Egyébként azért javitották az utat így, hola jobb, hol a bal oldalon,mert ott voltak a hibák.Ahol jó az út,ott nem kell javitás.Ehez nem kell nagy ész.Egyébként tudod, sokan nem azért közlekednek,mert éppen ráérnek,hanem és apukától megkaptáka teletankolt autót kocsikázni,hanem mert dolgoznak,mint pl a kamionok.Amennyibena terved szerint letiltanák a forgalmat,vagy nagy összegű díjat szednének,hogy jutna el az áru a boltokba,a gyárak termékei a fogyasztókhoz?Na mert ugye vasút nem megy mindenhova.a 86-os főút európai főközlekedési utvonal, határtól határig vezet, a szlovák kamion forgalom ezen megy Ausztriába,Olaszországba.Ezért adott pénzt az EU a csornai elkerülő megépitésére,amit észkombájn politikusaink döntése során Enesén épitenek meg. Hát lez van, ha szakmai kérdésekben pancserek alkotnak véleményt.”
 • 23. matuskaszilveszter 2011. augusztus 18. 12:12
  „egy jóbaráti cég kitette a táblákat X millióért...... majd egy másikfőnök, másik jóbaráti cége, beszedi a régit.....Y millió-ért . Ja! hogy úgy olcsóbb lett volna, ha mind kettőt egy cég intézi? (régit kivenni és egyből berakni a másikat)dehát nincs olyan cég a közbeszerzési jegyzékben ami bont, és épít is !!!! jön a cinikus válasz. azért mert birkák vagyunk. Fel kellene jelenteni a felelősöket ,de minek? holló a hollónak nem vájja ki a szemét minegy hogy milyen párthoz tartozik az illető.gyanítom az eltékozolt pénzből 1-2 családiház felépűl frank hitel nélkül.”
 • 22. pancser 2011. augusztus 18. 11:05
  „Ma reggel láttam a táblákat rendezték, volt hatása a cikknek és a kritikának! Így is lehet.”
 • 21. jszalai 2011. augusztus 18. 10:26
  „Ez Magyarország! Nincs min meglepődni.”
 • 20. pupak50 2011. augusztus 18. 07:28
  „pupak50 igy veszti el a kressztábla a"tekintélyét " de már 30-40 éve erről beszélünk hogy ez így nem jó-valakik felelősek érte .”
 • 19. pancser 2011. augusztus 17. 21:44
  „16.-hoz! "enzso" Próbálj az északi oldalon a faluba 30-al behajtani, majd letolnak az útról! ami meg az utépítőket illeti cikkcakkban javítottak, hol a jobb, hol a baloldalon, megáll az ész. Egyébként mi változik a 86-os úton a felújítás után? Semmi. 30 a falvakban, sarkadban a kamionok dudálva, kanyarok maradtak, a forgalom napról napra nő. Selejtes elképzelés ez. Ide autópálya kell vagy tiltsák le az átmenő forgalmat, illetve jó magas összeget kell fizettetni, akkor majd kevesebben jönnek.”
 • 18. Megakrieger 2011. augusztus 17. 21:23
  „tervezek egy írást összehozni a csornai tábladzsungelről, tele kreszben nem is létező táblákkal, az is tanulságos lesz az biztos! :)”
 • 17. Star-Spangled 2011. augusztus 17. 19:39
  „Ha 30-as es utepites,akkor 5-el!:):)”
 • 16. enzso 2011. augusztus 17. 19:27
  „Kedves Csajsziland!! Szilsárkányban az előbb említett útszakaszon amúgy is 30as tábla van érvényben az út mindkét oldalán szóval akkor már azért észre lehet venni a bukkanó meg majd úgy is bekopkik Neked Nekem az autósoknak szinte mindegy mert a futómű ugyan olyat kap!!”
 • 15. Star-Spangled 2011. augusztus 17. 18:42
  „Ezt ugy kellett volna,hogy egy idoben rakjak ki az uj tablakat es szedik le a regieket! Igaz,akkor most mirol irnank!!!”
 • 14. tovari 2011. augusztus 17. 17:38
  „13. artie75 2011.08.17. 16:42
  Biztos szép summátt lehet kiszámlázni érte”
 • 13. artie75 2011. augusztus 17. 16:42
  „Megnyugodtunk, köszönöm.

  De azt még mindig nem értem, hogy mi a bánatos repedt ...-ért kell lecserélni az előzni tilost előzni tilosra?”
 • 12. Goldman 2011. augusztus 17. 16:23
  „nektek: a táblák beszedését elkezdték. most már nyugodjatok”
 • 11. pancser 2011. augusztus 17. 10:28
  „"A Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel közösen helyezünk ki táblákat." Lehetőleg azért, hogy ne legyen felelős. Nincs két KRESZ tábla egy helyett, egy idióta állíthatja, hogy így van jól! Maga a 86-os út egy tragédia, felújítva is.”
 • 10. Spion 2011. augusztus 17. 09:38
  „"Magyarország, én így szeretlek" :)”
 • 9. Csajsziland 2011. augusztus 17. 08:48
  „Ami a napokban Szilsárkányban van, az is durva ám. Hétfő estére felmarták az utat, javítás céljából, amit üdvözlök! DE! Este 8-kor szakadó esőben, félhomályban koszos bólyákkal (fényvisszaverés nulla) és nem működő sárga villogóval volt "megjelölve". Mind a két sáv , esetenként totál párhuzamosan jó nagy szintkülönbséggel, a lyukakban állt a víz. Ami máig elkészült, az is döccenősre sikerült. De azért én így is örülök, mert jobb , mint előtte. :)”
 • 8. miracle 2011. augusztus 17. 08:40
  „"Ennek lényege, hogy a táblák inkább duplán szerepeljenek az útszakaszon, mint egyszer sem."
  Kedves Loppert úr, ezen még Hofi is elégedetten csettintene. Szerintem az úton festegető Pista bácsi különb hazugságot talált volna ki. Ha ez is megoldhatatlan probléma, nincs is mit csodálkozni azon, hogy az útépítések is ilyen bravúros minőségben szoktak sikerülni.
  Azon gondolkodtak-e már, hogy STOP-táblákat kéne kihelyezni 100 méterenként, mert inkább legyen 30 felesleges, minthogy 1 helyről meg hiányozzon, ahol meg kell?”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerek horgászverseny Kapuváron

Gyerek horgászverseny lesz vasárnap (aug. 21.) a Kapuvár melletti Weekend horgásztavon. Tovább olvasom