Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Évzáró a Nyugdíjas Akadémián

Ünnepélyesen is lezárták a csornai kistérségi Nyugdíjas Akadémia első évét.
Azok, akik a hat előadásból legalább négyen részt vettek, oklevelet és jutalomkönyvet kaptak. Százharmincöt ilyen hallgató volt, a Kisalföld ajándékot sorsolt ki a legaktívabbak között.

A záróünnepségen Turi György, a szervező kistérségi társulás elnöke köszöntötte a hallgatókat. Mint fogalmazott, bízik benne, hogy sikerült hasznos és érdekes órákat szerezni az érdeklődőknek. „A rendezvénysorozat is bizonyítja, ha időskorba lépünk, nem szabad passzivitásba vonulnunk. A kor ugyanis nem kirekeszt bennünket környezetünkből, hanem átalakítja életritmusunkat, de feladataink és igényeink maradnak" – mondta Turi György.

Az akadémiai ünnepségen Vida István gratulál Ábrahám Istvánnak.
Az akadémiai ünnepségen Vida István gratulál Ábrahám Istvánnak.


Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, az akadémia védnöke arról beszélt, hogy a szervezők elérték céljukat, amit a hallgatók szép száma bizonyít. És az is, hogy van igény a második évfolyamra is.
Vida István, a Kisalföld rábaközi szerkesztőségének vezetője szintén üdvözölte az akadémistákat.

– A Nyugdíjas Akadémia története a résztvevők unokáinak egyetemével kezdődött, amikor a Kisalföld gyerekegyetemet szervezett. A sikeren felbuzdulva a Széchenyi- és a Nyugat-magyarországi Egyetemmel próbálkoztunk meg az idősek felnőttképzésével. Lapunk igyekszik valamit visszaadni abból, amit olvasóinktól kapunk. A bizalmat és a támogatást – mondta Vida István.

Az akadémia zárórendezvényén fellépett Gecsényi András versmondó és a Kerényi művészeti iskola Rubató Band zenekara is közreműködött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elátkozott vasúti átjáró? A GYSEV hat új félsorompó felszerelését tervezi

Az utóbbi hét évben öten életüket vesztették a Bogyoszló és Szilsárkány közötti vasúti átjáróban. A vonalat három hónapja kezelő GYSEV új félsorompók bevetését ígéri. Tovább olvasom