Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Évfordulóra készülnek a fúvósok

Több mint harminc szereplésen vett részt az elmúlt évben a kapuvári Városi Fúvószenekar. Fesztiválokon, falunapokon léptek fel a zenészek, s a tavaszi koncertjükön arany minősítést szereztek.

A közelmúltban tartotta hagyományos évzáró összejövetelét a kapuvári Városi Fúvószenekar. A rendezvényen Szabó László, a zenekar elnöke köszöntötte a zenekar tagjait, a meghívott vendégeket, köztük Mihálka Jenőt, a zenekar alapító karnagyát.

Szabó László felidézte az elmúlt év legfontosabb eseményeit. Hangsúlyozta: sikeres volt a Tavaszköszöntő hangverseny, ahol arany minősítést szereztek. A szereplések sorából kiemelkedett a pápai, a mosonszentmiklósi és a Kapuváron rendezett fúvóstalálkozó. A zenekar köszöntötte kilencvenedik születésnapján Mihálka Jenő bácsit is.

Szabó László kiemelte: sikeresnek tartja, hogy az együttes egyesületi formában működik, hiszen így kezükbe vehették a zenekar gazdasági irányítását, programjaik szervezését. Igyekeztek kihasználni a pályázati lehetőségeket is, s az önkormányzat támogatásán túl a falunapok bevételével is gazdagodott az együttes.

A gondok között megemlítette: az egyenruhájuk pótlásra szorul, ami csak önkormányzati segítséggel valósítható meg. Az utánpótlás területén viszont biztató jelek mutatkoznak, hiszen a tavaszi koncerten nyolc fiatal zenész debütált. Szücs Róbert karnagy is megköszönte a zenekar elmúlt évi munkáját, de megemlítette, hogy a próbák látogatottsága hagyott kívánnivalót maga után. Szabó László a következő év feladatai közül kiemelte, hogy jövőre készülnek a zenekar negyvenöt éves jubileumának méltó megünneplésére és van már meghívásuk Ausztriából is.
Mihálka Jenő megható szavakkal emlékezett a zenekar alapítására, s köszöntötte az egyetlen alapító tagot, Sárközi Rudolfot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy számjegyű vízdíjemelkedés

Kapuvár és környékének polgármesterei tájékoztatót hallgattak meg a Pannon-Víz zrt. fejlesztéseiről… Tovább olvasom