Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Évforduló új csarnokkal

Új üzemcsarnok avatásával egybekötve miniszteri vendéggel ünnepelték Csornán a Hantech Rt. fennállásának ötvenedik évfordulóját. A rendezvényen feltűnt az olajügyekből ismert Nógrádi Zsolt is.

A Hantech Rt.-nél megadták a módját a tegnapi csarnokavató és jubileumi ünnepségnek. Nyárson sültek a malacok, a kondérban rotyogott a pörkölt. Közben pedig gyülekeztek a vendégek, köztük Kiss Péter foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter és Papp József polgármester, országgyűlési képviselő. Az eseményen feltűnt az olajügyekből ismert Nógrádi Zsolt is.

Az új, hatszáz négyzetméteres, mintegy ötvenmilliós költséggel felépített üzemcsarnokban megtartott ünnepségen Szöllősi Dezső vezérigazgató köszöntőjében elmondta, hogy a magyar tulajdonú cég folyamatosan fejlődik és ma Csorna legnagyobb munkáltatója. Az új csarnokot azért építették, hogy az elkövetkező nyolc évben is az Audi beszállítói lehessenek, így további munkaerőt tudnak alkalmazni.

Támogatandó törekvések

Sipos Mihály, a gazdasági és közlekedési minisztérium főosztályvezetője arról szólt, hogy a Hantech jelentős változáson ment keresztül, hisz a mezőgazdasági berendezések gyártása mellett új profilt is felvett és beszállítójává vált jelentős nyugat-európai cégeknek.
Tolmácsolták üdvözletüket a külföldi partnercégek képviselői is. Azután Kiss Péter foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter kifejtette, hogy újabb 100–150 fő foglalkoztatására lesz lehetőség, és ez Csornán jelentős szám, sokak életesélyeit javíthatja.
Kifejtette, hogy a nemzeti fejlesztési tervnek többek között az a célja, hogy az ilyen helyi törekvéseket felkarolja.

Azonos érdekek mentén

Beszédét követően Kiss Péter Zelenka Pál cégtulajdonos és Szöllősi Dezső vezérigazgató társaságában felavatta az üzemcsarnokot, majd Papp József polgármester, országgyűlési képviselő az önkormányzat jókívánságait fejezte ki a cég tulajdonosainak, vezetőinek, dolgozóinak. Hangsúlyozta, hogy a cég és a város érdekei ugyanazok. Nevezetesen az, hogy munkahelyeket teremtsenek a városban lévő társaságok, erősödjenek és új piacokat megnyerve másoknak is megmutassák, hogy mire képesek a csornaiak.
A Kisalföld megkérdezte a minisztertől, hogy a tárca mit tud tenni azoknak a különbségeknek a kiegyenlítése érdekében, amelyek a munkalehetőségek terén mutatkoznak a megyében. Kiss Péter válaszként elmondta, hogy támogatják azokat a törekvéseket, amelyek eredményeként például Csornán is létrejön 100–150 munkahely és a csarnokbővítéssel bővül a Hantech Rt. dolgozói létszáma. Hozzátette, hogy a kormány a jövő héten nyilvánosságra hozza és társadalmi vitában is megméri azon elgondolásait, amelyek a beruházások ösztönzésére irányulnak.

Nógrádi Zsolt a vendégek között

Az ünnepségen feltűnt az olajügyekből ismert Nógrádi Zsolt is. Jelenlétével kapcsolatban Szöllősi Dezső vezérigazgató a következőket mondta: – A rendezvényre számos meghívót küldtünk el, és sokan el is jöttek az ország minden tájáról. Itt volt vendégként Kőrösi Imre egykori MDF-es országgyűlési képviselő, ma az Agrár Munkaadók Országos Szövetségének elnöke is, és Nógrádi Zsolt az ő kíséretében érkezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazi gazdára várnak a Rábaköz kastélyai

Talán Krúdy Gyula tolla nyomán tudhatunk a legtöbbet a múlt századi magyar kastélyok és gazdáik… Tovább olvasom