Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Évente két köbméter ingyen

Eredményes az illegális szemétlerakás megfékezése érdekében végzett közös tevékenység Csornán.
Lapunkban beszámoltunk arról (Kisalföld, 2005. május 20.), hogy a csornai önkormányzat, a helyi rendőrség és polgárőrség közösen lép fel az illegális szemétlerakás ellen. A munka elkezdődött és az első tapasztalatokat is összegezték a résztvevők.

– Másfél hónap elteltével tekintettük át az illegális hulladéklerakókról eddig összegyűlt tapasztalatokat – mondta Konkoly Béla közterület-felügyelő, aki az önkormányzat képviseletében vesz részt a munkában. – Megállapítottuk, hogy van visszatartó ereje a szemetelők elleni közös fellépésnek. Például a rendőrök és a közterület-felügyelők is tetten értek már olyanokat, akik a tilosban akarták eltüntetni hulladékukat.

Konkoly Béla szerint megfigyelhető, hogy mostanában inkább az építési törmeléktől próbálnak megszabadulni a város különböző területein. Azonban az is hulladéknak minősül és a tetten ért polgár 100 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Konkoly Béla közölte: az építési, bontási törmeléket és a földet ki lehet szállítani a gyöngyösmajori telepre. Igaz, ezért köbméterenként 1800 forintot plusz áfát kell fizetni. A lakossági hulladékot is – évente két köbmétert ingyenesen – az ott található konténerbe lehet elhelyezni. Ám előzőleg a Rekultív kft. telephelyén lerakási jegyet kell kérni.
– Felszólítottuk azon területek tulajdonosait, ahol az illegális lerakók keletkeztek, hogy gondoskodjanak a szemét elszállításáról, hisz a törvény szerint ez az ő feladatuk. Az ellenőrzést pedig folytatjuk és a jogszabályok megsértőivel szemben eljárunk – tette hozzá a közterület-felügyelő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évtizedek a vetítő mellett

Jövőre lesz ötven éve, hogy a bősárkányi Kovács Ernő barátságot kötött a mozizással. Olyannyira, hogy a vetítést máig sem hagyta abba. Kezdetben filmeket tekercseltem. Ezt azért tehettem, mert rokoni kapcsolatban álltam az akkori mozigépésszel és mint afféle fiatal, mindig körülötte kíváncsiskodtam. Közben megfigyeltem, hogyan kell befűzni a filmet - idézte fel Kovács Ernő. Tovább olvasom