Kisalföld logö

2017. 12. 19. kedd - Viola -6°C | 1°C Még több cikk.

Évek óta beázik a Berg

Kapuvár - A tavalyi tetőjavítást követően – más helyen – megint beázik a Berg-szakiskola. Az elmúlt években is saját forrásból foldozgatták a lapos tető szigetelését, a várostól várják a forrásokat az idei javításokhoz.
Nem túl ellenállóak kapuvári lapos tetők, hiszen a város más épületeihez (például a Kossuth utcai „fehér ház") hasonlóan beázásra panaszkodik a Berg Gusztáv Szakiskola igazgatója is. Nagyné Szabó Nikoletta elmondta, a felső emeleten több négyzetméteren leomlott a plafon vakolata, a fénycsőburkolatokat ki kellett lyukasztani, hogy a befolyó esővíz ne okozzon zárlatot az épületben.

– Évek óta létező probléma újult ki az utóbbi hetekben, az intézmény lapos tetejének szigetelése finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után – jegyezte meg az iskola vezetője. Hangsúlyozta, a beázások évről évre visszatérő problémát okoznak. Az elmúlt évben a tető több mint száz négyzetméterén saját forrásokból javították meg a szigetelést.

Interaktív táblára adnak pénzt szüntelenül, fenntartásra nincsenek elérhető pályázatok- nyilatkozta Nagyné Szabó Nikoletta igazgató.

Csapadékos évszak: Az esőzések idején vödröztek a Berg folyosóin. Fotó: Turbók
Csapadékos évszak: Az esőzések idején vödröztek a Berg folyosóin. Fotó: Turbók

– Amíg a jó idő ki nem szárítja a tetőt és a vakolatot, az újabb beázás javításának neki sem tudunk állni – mondta az igazgató. Hozzátette: a munkálatok pénzügyi forrásaira jelenleg ötlete sincs, hiszen a város és intézményeinek költségvetésén jelenleg is dolgoznak a városházán, a javítási munkák fedezetére csak a büdzsé ismeretében lehet forrásokat keresni.

Nagyné Szabó Nikoletta kicsit keserűen tette hozzá, az elmúlt évek gyakorlatában a lapos tetők beázásaira a biztosítók sem fizettek, ez a gyakorlat várhatóan változni fog. Az igazgató megjegyezte, megoldást jelentene a tetőszerkezet teljes cseréje, sátortetős átépítése, ami még az iskola helyhiányát is enyhítené. Erre azonban még csak pályázati források sincsenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lányával fajtalankodott egy csornai férfi

Csorna - Egy 36 éves, hétgyerekes családapát helyezett előzetes letartóztatásba a Győri Városi… Tovább olvasom