Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Év végi ajándék, a gyermekeknek is Farádon

Remélhetőleg még idén befejeződik Farád új rendezvényhelyszínének felújítása. A könyvtárnak is otthont adó épületben számítógépszoba is lesz a gyermekeknek.
Lassan a végéhez közeledik Farád egyik legújabb intézményének kialakítása. Szalai Zoltán polgármestertől megtudtuk, a 85-ös főút mentén álló épület egykor az általános iskola alsó tagozatának adott helyet, ám az utóbbi évtizedekben jobbára kihasználatlanul állt. – Az óvoda felújítása alatt jól szolgálta az átköltözött gyermekeket, ám az épület teljes felújításra szorult – mondta a polgármester. Hozzátette, a felújítás előtti műszaki feltárás után megállapították, érdemes foglalkozni a kihasználatlan épülettel.

A rekonstrukcióra LEADER-pályázaton közel 30 millió forintot nyert a községháza, melyhez 8 milliós önrészt raktak.

Az épület felújításának végeztével ide költözik a községi könyvtár és egy számítógépes termet is kialakítanak. – Utóbbit olyan gyermekeknek szánjuk, akik esetleg otthon nem férnek hozzá a számítástechnikához – fogalmazott Szalai Zoltán. Az épületben – konyhával együtt – közösségi teret is kialakítanak helyi rendezvények megtartására, mely többek között nyitást jelent a szomszédos lovaspálya felé is. – A jövő nyáron, a beledi Egyesített Szociális Központtal karöltve ide szervezünk gyermekfelügyeletet, ahová akár több hétre is várjuk a szünidős gyerekeket – tette hozzá Szalai Zoltán.

Az épület komplett tetőfelújítást kapott, szigeteléssel és nyílászárócserével, valamint felújították a vizesblokkokat is. Lapunk úgy tudja, a községháza szándékai szerint még év végéig befejeződhet az építkezés.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mercedesnek hajtott a kapuvári biciklis

Egy kapuvári fiatalember kerékpárral tekert neki egy haladó járműnek. Tovább olvasom