Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Év végén nyithat a csornai Tesco

Úgy tűnik, minden akadály elhárult a csornai Tesco áruház építésének befejezése elől. Év végére kinyithat az áruház.
Úgy tűnik, minden akadály elhárult a csornai Tesco áruház építésének befejezése elől. A soproni jegyző, mint a közigazgatási hivatal által kijelölt hatóság, megadta a beruházónak a fennmaradási és az építési engedélyt. A csornai polgármester abban bízik, hogy már karácsonyra megnyitják az áruházat.

2004 januárjában történt, hogy vevő jelentkezett a Csukás-szakközépiskola sporttelepére. A 86-os főút menti, közel kéthektáros ingatlant egy, akkor még ismeretlen cég vásárolta meg. Később kiderült: a Tesco akar áruházat építeni a városban. A csornai polgármesteri hivatal kiadta az építési engedélyt, melyet a terület egyik szomszédja megfellebbezett a megyei közigazgatási hivatalnál. A hivatal a soproni jegyzőt jelölte ki a fennmaradási eljárás lefolytatására, de a beruházó Tesco-Global Zrt. bírósághoz fordult. A Kisalföld információi szerint a felek időközben peren kívül megegyeztek, a bírósági eljárás szeptember elején megszűnt.

Elhárultak az akadályok, így a soproni jegyző nemrégiben kiadta a fennmaradási és az építési engedélyről szóló határozatot. A dokumentumot megküldték a csornai polgármesteri hivatalba is. Dr. Turi György polgármester tájékoztatta a Kisalföldet.

– A határozat értelmében a kivitelező befejezheti az áruház építését és a tervek szerint karácsonyra megnyílik a Tesco – kezdte dr. Turi Görgy. – A soproni jegyző határozata úgy fogalmaz, hogy a szükséges feltételek teljesülnek, a szakhatósági engedélyek rendelkezésre állnak, ezért végleges fennmaradási engedélyt ad ki, illetve építési engedélyt. Ez ellen persze lehet fellebbezni, de én bízom benne, hogy a karácsonyi nagybevásárláskor már várja az áruház a csornaiakat és a környékbelieket is. Az sem mellékes, hogy számos munkahely létesül a városban.

A Kisalföld megkereste a Tesco-Global Zrt. PR-osztályát is, hogy pontos információkat kérjünk az áruház megnyitásáról. Munkatársuk mára ígért választ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitatja Wittner hitelességét

Egy Bécsben élő magyar kifogásolja Wittner Mária közreműködését a kapuvári ünnepségeken. A kapuvári… Tovább olvasom