Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Év végéig szól az üzemeltetési szerződés

A kapuvári strand üzemeltetésére az év végéig született megállapodás. A szezon előtti felújítást idén a város fizeti. Ezek mellett fontos adat, hogy a cseh vendégek száma évről évre nő.

Július elejével hivatalosan is megnyílt a kapuvári fürdő idei szezonja. A tulajdonos önkormányzat ez év végéig állapodott meg a jelenlegi üzemeltetővel, a felek azonban hosszabb távú szerződést szeretnének. Már csak azért is, mert a létesítményben tovább nő a cseh vendégek száma.

– Évekig – önkormányzati támogatásból – a Flóra Termál Kft. rendezte a szezonnyitó felújítások mintegy hárommilliós számláját. Sőt, amikor a csúszdára is kellett költeni, ez egymillióval emelkedett is, de idén ez utóbbira nem volt szükség. Amúgy most az elengedhetetlen munkák ellenértékét közvetlenül a városháza egyenlíti ki – tájékoztatta lapunkat Szücs Kálmán, az üzemeltető cég ügyvezetője.

Szücs Kálmán: A kapuvári strand külleme is sokat változott az utóbbi években. Talán ezért is nő a cseh vendégek száma.
Szücs Kálmán: A kapuvári strand külleme is sokat változott az utóbbi években. Talán ezért is nő a cseh vendégek száma.

Hangsúlyozta, mind a városháza, mind az általa vezetett cég a hosszú távú működtetői szerződésben érdekelt, hiszen a nagyobb fejlesztéseket nem lehet egyik napról a másikra megvalósítani. A 2013-as évet amúgy sem kezdte túl korán a strand, az időjárás miatt megcsúszott hivatalos, júliusi nyitást a vendégek sem nagyon nehezményezték. Ám az azóta is változékony idő nem nagyon kedvez az üzemeltetőknek.

– Volt egy igazi kánikulai hetünk, ám azóta a forgalom is az időjárás változékonyságához hasonlatos – fogalmazott. Szücs Kálmán a vendégekről szólva elmondta, közülük kétfélét lehet megkülönböztetni, az egyik – jobbára német vagy cseh – vendégsereg a szomszédos lakópark apartmanjait és a kempinget veszi igénybe. A csehek évről évre többen jönnek. A másik típusú vendégkör a nagy melegben megjelenő kapuvári és környékbeli lakókból verbuválódik, vagy a kevésbé forró napokon több az osztrák látogató. Szücs Kálmán hozzátette, az itt lakó külföldiek rossz időben is állandó vendégek.

Strandfőépület: A lehetséges magánfejlesztések egyik iránya ennek bővítése. Fotó: Turbók Attila
Strandfőépület: A lehetséges magánfejlesztések egyik iránya ennek bővítése. Fotó: Turbók Attila

A kapuvári strand főépülete, az abban pár éve kialakított hatszobás és egyapartmanos panzió, valamint az ezekhez kapcsolódó medencék egész évben nyitva tartanak. Az intézménnyel kapcsolatosak a Flóra Termál Kft. fejlesztési tervei is, a forgalom mennyiségi és minőségi fejlesztése is itt képzelhető el elsősorban. Az önkormányzati tulajdonú szabadtéri medencéket csak a szezonban használják. Ezekről az ügyvezető hozzátette, Kapuvár lassanként kinövi a fürdőt, ám a szükséges fejlesztések első lépése jelenleg a gépek és berendezések és a meglévő medencék felújítása lenne.

– Csak második körben lehetne egy, a többi fürdőhöz hasonló, úgynevezett élménymedencét építeni – mondta Szücs Kálmán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmillió a színházra, négymillió a kamerákra

A kapuvári önkormányzat két pályázatot nyújtott be a LEADER-programba. Tovább olvasom