Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Európai uniós jövőnkről

Kapuváron a „Pol-óra a katedrán” című rendezvénysorozat keretében dr. Drábik János tartott előadást hazánk EU-csatlakozásának esetleges kellemetlen következményeiről és a magyar gazdasági helyzetről is.
Dr. Drábik János Kézdi Pál néven a Szabad Európa Rádió vezető programszervezőjeként dolgozott és ügyvédként praktizált az Egyesült Államokban. Idehaza egy újság főszerkesztő-helyettese, miközben szerte az országban előadásokat tart hazánk gazdasági helyzetéről, valamint EU-csatlakozásunk következményeiről.

Kapuváron tartott előadásán úgy vélte, hogy egy úgynevezett nemzetközi pénzügyi közösség áll a monetáris döntések hátterében, melynek érdeke a teljes magyar gazdasági és pénzügyi hatalom átvétele. Aktuálpolitikai kérdésekről szólva beszélt a kormányfő által felvetett közös EU-s képviselőcsoportról, ennek politikai hátteréről, és elemezte az ország eladósodásának okait.

Dr. Drábik János szerint Magyarország a jövőben nem tudna gazdaságilag önálló lenni, „köszönhetően" a nemzetközi pénzügyi elit érdekeinek. Szólt még az ország egészségügyi helyzetéről is, ezen belül a kórházak esetleges privatizálását emelte ki. A szabadság, demokrácia, piacgazdaság kérdéskörét elemezve jutott el előadásának legfontosabb témájához, hazánk csatlakozásának rövid és hosszú távú következményeihez. Ennek keretében szót ejtett a nyugati világ ipari- és pénzmonopóliumairól, ezek döntéseinek mozgatóiról.

Az előadás után lapunknak kifejtette személyes véleményét a jelenlegi magyar politikai elitről: ahogy mondta, manapság nem magyar érzelmű az uralkodó réteg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

83 milliós a keret

A megyei közoktatási közalapítványnak idén 83 millió forint áll rendelkezésére, hogy segítse a megye… Tovább olvasom