Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Európai kapcsolatok Csornán

Csornán megalakult az Európai Kapcsolatok Egyesület. Az alakuló ülésen részt vett Habsburg Ottó, a Páneurópai Unió elnöke, akit felesége is elkísért.
Októberben népes csornai küldöttség járt a németországi Sinzingben, viszonozva a bajorok tavaszi látogatását. A házigazdák felvetették egy olyan csornai közösség létrehozását, amelynek keretében a két település polgárai között gyümölcsöző kapcsolat alakulhat ki. Nos, a csornaiak nem vetették el a németek javaslatát és – az acsalagiakkal közösen – megalakították az Európai Kapcsolatok Egyesületet.

Az egyesület elnökének Szűr Lászlónét, titkárának Berta Krisztinát, elnökségi tagnak Szilágyiné Bognár Évát, Remete Lászlónét és Jéger Mihályt választották.

Habsburg Ottó is gratulált az egyesület megalakításához és sok sikert kívánt a további munkához. Az EU-csatlakozás kapcsán azt tanácsolta: maradjunk jó magyarok és legyünk jó európaiak is.

Szűr Lászlóné elnök lapunknak elmondta: most első feladatuk lesz, hogy feltérképezik azokat a családokat, amelyek részt vennének az egyesület munkájában akár fogadóként, akár patronálóként. Ezt követően pedig hozzálátnak az EU-csatlakozás napja – jövő május elseje – programjának megszervezéséhez, melyre a tervek szerint Csornára érkezik Sinzing és a holland testvérváros, Heumen küldöttsége is.

„ A németek részéről vetődött fel igényként, hogy csornai családokkal baráti kapcsolatot alakítsanak ki. S mivel Csornán sokan beszélnek németül, úgy gondolták, nincs akadálya a közeledésnek."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszmillióval több fejlesztésre

Fellélegezhettek Csornán az önkormányzati intézmények vezetői, mivel a képviselő-testület pénzügyi… Tovább olvasom