Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Európa színpadaira tart a barbacsi fiatal bűvész

Barbacsi, fiatal bűvész nyerte meg a napokban Ausztriában, Saalbachban megrendezett nemzetközi bűvészversenyt. Kőműves Marcell profi karrierről álmodik. Jó eséllyel indult a pályán.
Az amatőr bűvész a trükkjeit váltogatja, a profi a közönségét, hangzik a művészkörökben ismert mondás. A barbacsi Kőműves Marcell 17 éves, így még a trükköket cseréli, de jó úton halad a színpad és a profi karrier felé. A hétvégén például az Ausztriában, Saalbachban harminchatodik alkalommal megrendezett nemzetközi bűvészverseny nagydíját nyerte el. Nem először, két évvel ezelőtt is ő volt a legjobb az egyébként felnőttmezőnyben.

Kőműves Marcell tehát Barbacson él, a győri Jedlik Ányos-szakközépiskola diákja. Általános iskolás volt, amikor érdekelni kezdték a trükkök. Eleinte internetes videók segítségével fejlesztette ügyességét, négy éve viszont Molnár Gergely, művésznevén Jupiter tanítványa. A fiatalember önmagáról azt mondja: haladó szinten van a mesterségben. Szeretne felnőttként ezzel foglalkozni, addig azonban még nagyon sokat kell tanulnia, gyakorolnia. És nem csak a trükköket, hiszen a bűvészkedés nem csak abból áll, hogy elővarázsolja a pénzérméket.
– Ez is előadó-művészet, aminek minden részletét ki kell dolgozni, a műsort fel kell építeni – mondta a Kisalföldnek Kőműves Marcell. – Kezdve attól, hogy miként állok ki a nézők elé, hogyan beszélek, hogyan kommunikálok velük. Még egy kis pszichológiára is szükség van, hiszen gyakorlatilag félre kell vezetnem a közönségemet, el kell terelnem a figyelmét.

Kőműves Marcell nagy célt tűzött ki maga elé: szeretné, ha nevét megismernék a nemzetközi porondon.
Kőműves Marcell nagy célt tűzött ki maga elé: szeretné, ha nevét megismernék a nemzetközi porondon.


Marcell mostanában falunapokon és leginkább gyerekrendezvényeken gyakorolhat, hiszen gyakran kap meghívást. Manipulációs, színpadi, a kézügyességre hagyatkozó trükköket mutat be ilyenkor. Kártyák, kendők, labdák, kötelek segítségével. Igyekszik tökéletesíteni tudását, hogy később a bezi, győrsövényházi és csornai után Európa nagy színpadjait is meghódíthassa. Szeretné, ha nevét megismernék a nemzetközi porondon, mert úgy véli, külföldön nagyobb lehetőségei lehetnek.

– Jó volna a nemzetközi bűvészkongresszusokon bemutatkozni. Készülök például Svájcba, aztán Drezdába. Ezeknek feltétele, hogy versenyképes műsort tudjak összeállítani. A csúcs pedig a háromévente megrendezett világbajnokság, ahol közel háromszázan vetélkednek – fogalmazott. – Aztán, ha a nevemet megismerik és elfogadnak, bármi előfordulhat.
A kérdésre, hogy melyek azok a tulajdonságok, melyek a legnagyobbak közé emelhetik a kezdőket, a fiatalember így reagált: a trükköt meg lehet tanulni úgy, ahogy azt kitalálója megmutatja. Ám ha valaki a saját egyéniségét, stílusát is hozzáadja, már sokat tett a sikerért. „Nagyon fontosnak tartom, hogy a közönség mindig csak úgy lássa a színpadon történteket, ahogy azt én láttatni szeretném" – tette hozzá Kőműves Marcell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csorna - Támogatás a vidéki háziorvosi szolgálatnak

Oktatási intézmények beszámolóit fogadta el legutóbbi ülésén a csornai képviselő-testület. Döntöttek… Tovább olvasom