Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Európa comeniusosai Csornán

A Comenius-programban részt vevő észt, finn, lengyel, német, spanyol, szlovén, olasz és magyar iskolák pedagógusai találkoztak Csornán. A szombaton zárult háromnapos rendezvény a hároméves program befejező eseménye volt.
Vendégek: Csorna európai pedagógusokat fogadott, uniós és tagjelölt országokból is érkeztek a Rábaközbe.
Csornán találkoztak az EU Comenius-programjának diákjai, tanárai. A találkozó bemutatkozó gálaműsorában Kajos László, a házigazda Széchenyi-iskola igazgatója egyebek mellett arról szólt, hogy Európa nemzetei egymás kezét fogják, eggyé válnak a céljaik. Keresik a találkozási pontjait azoknak a tevékenységeknek és módszereknek, melyek segítik közös céljaik megvalósítását. Hosszú, nehézségekkel teli, több nemzedék tudását, akaratát, erejét kipróbáló feladat ez.

Ennek az útnak az egyik állomása a csornai rendezvény. Utalt rá, hogy harminc országban hívják fel a figyelmet az Európai Bizottság oktatást segítő, Comenius I. programjára, melyben a partnerek együttműködése nemzetközi kapcsolatok révén valósul meg. A program segíti a tanári kar nyelvi kommunikációs képességének, a tanulók nyelvtanulás iránti motivációjának erősítését, a tanárok továbbképzését, az iskolai kapcsolatok bővítését. Biztosítja a projekt az európai módszerek meghonosítását, az új információs technikák alkalmazását a tanításban, az európai országok kultúrájának, szokásainak, hagyományainak megismerését.

Papp József polgármester a város és az önkormányzat üdvözletét tolmácsolta a különböző európai uniós és tagjelölt országokból érkezett vendégeknek. A házigazdák bemutatkozó műsorában közreműködtek a Széchenyi-iskola énekkara, furulyacsoportja, a Csiribiri együttes, az iskola volt diákjai, a Kerényi György Zeneiskola zenekara, a Templomi Ifjúsági Énekkar, valamint a Pántlika néptáncegyüttes táncosai.
A vendégek programjában a Comenius-értekezleten kívül többek között városnézés, pannonhalmi, győri, hansági, fertődi, fertőrákosi és soproni kirándulás, valamint színházlátogatás szerepel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyes a kápolna

Abdai Imre, a Jószív Temetkezési Kft. frissiben kinevezett csornai kirendeltségvezetője szerint… Tovább olvasom