Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Európa-nap május 5. és 12. között - Kapuvári programok

A gyermek- és családi programok mellett az Európai Unióról szóló tájékoztatással foglalkozó Europe Direct irodák munkatársai adnak válaszokat az EU-val kapcsolatos kérdésekre.
EGYMÁSRA HANGOLVA

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatatási Irodája és a magyarországi Europe Direct irodák az Európa-nap alkalmából az ország 16 pontján, egész napos programokkal várják a családokat május 5. és május 12. között.

A gyermek- és családi programok mellett a rendezvényeken az Európai Unióról szóló tájékoztatással foglalkozó Europe Direct irodák munkatársai adnak válaszokat az EU-val kapcsolatos kérdésekre - a külföldi tanulástól és munkavállalástól az uniós agrárpolitikán át a környezetet is óvó gazdasági növekedésig. Mivel 2012 az aktív idősödés és a generációk közötti szolidaritás európai éve, ez a téma is fontos szerepet kap az Európa-napi programokon.

Időpontok és helyszínek

Május 5.
Békéscsaba, Széchenyi liget
Budapest, Millenáris Park és Európa Pont
Fadd, Művelődési Ház és Bartal kert
Kapuvár, Gesztenye sor – Erzsébet királyné utca
Somoskő, Vár út

Május 8.
Szombathely, Fő tér

Május 9.
Debrecen, Fórum Üzletház előtti tér
Eger, Dobó tér
Kecskemét, Piaristák tere
Siófok, Fő tér

Május 10.
Székesfehérvár, Városház tér

Május 11.
Miskolc, Városház tér
Pécs, Kossuth tér
Szolnok, Kossuth tér

Május 12.
Szeged, Dóm tér
Nyíregyháza, Korzó Parkoló

A programok ingyenesek!

Az Európa-napot azért május 9-én ünneplik uniószerte, mert 1950-ben Robert Schuman, akkori francia külügyminiszter ezen a napon javasolta, hogy hozzanak létre egy európai együttműködésen alapuló, nemzetek feletti, demokratikus szervezetet az életszínvonal emelése és a béke biztosítása érdekében. Ez vezetett végül az Európai Unió létrejöttéhez.
A május 9-ei Európa-nap mára az EU kék-csillagos zászlajához és himnuszához hasonló szimbólumává vált.

Az Európa-nap programjai között szerepelnek koncertek kicsiknek és nagyoknak, EU-vetélkedők, színházi előadások, táncház, óriási társasjátékok, játszóházak és kézműves foglalkozások. A kulturális és szórakoztató programok mellett számos hazai civil szervezet és intézmény nyújt tájékoztatást az Európai Unió kínálta lehetőségekről.

Az egységes Európát ünneplő, országosan összesen 16 rendezvény közül a budapesti május 5-én, 14 és 22 óra között lesz a Millenáris Parkban, ahol az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája várja az érdeklődőket.
Háttér

Az Európai Bizottság közvetlen támogatásával működő és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete által koordinált Europe Direct irodákban bárki ingyenesen tájékozódhat az uniós polgárság adta lehetőségekről.

A Budapesten és 15 vidéki nagyvárosban található irodákban felkészült szakemberek, tanácsadók várják az érdeklődőket az Európai Unióról szóló gyakorlati és testreszabott tájékoztatással.

A Europe Direct irodák munkatársai évek óta rendszeresen részt vesznek városi programokon, falunapokon és egyéb rendezvényeken is, ahol bárki felteheti az unióval kapcsolatos kérdéseit, és ingyenes tájékoztató anyagokhoz juthat.

A Europe Direct elérhetőségei a www.europedirect.hu honlapon találhatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parádés lovasbemutató Kapuváron - sok-sok fotó

Parádés lovasbemutatóval köszöntötték a lóbarátok a 850 éves Kapuvárt. Nézze meg fotós… Tovább olvasom