Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Európa-diploma Csorna első pályázatára

Csorna azon harmincöt európai település egyike, amelyik idén Európa-diplomát kap.
A Csornán működő Európai Kapcsolatok Egyesület pályázata nyomán Csorna Európa-diplomát kapott. A rábaközi település mellett Magyarországon Kőszeg részesült hasonló elismerésben.
– Strasbourgból érkezett egy levél, amelyben arról tájékoztattak bennünket, hogy az Európa Tanács illetékes albizottsága április 27-i ülésén egyhangú szavazással úgy döntött, hogy Csorna városának Európa-diplomát adományoz – jelentette be Papp József polgármester. – Harmincöt európai település kap ilyen oklevelet, ebből kettő – Csorna és Kőszeg – magyar.

Papp József elmondta: az Európai Kapcsolatok Egyesület 2004 decemberében nyújtotta be a pályázatot, melyben ismertették Csorna testvérvárosi kapcsolatrendszerét, továbbá azt a működési formát, ahogy egy civil szervezet – nevezetesen az Európai Kapcsolatok Egyesület – segíti az önkormányzat ilyen jellegű munkáját. Ennek része volt a tavalyi EU-csatlakozási fesztivál és a testvérvárosi megállapodás aláírása. Az elismerés indoklásában méltatják a város teljesítményét az európai gondolkodás fejlesztése, terjesztése terén, valamint az együttműködés minőségét.

– Ez az elismerés arra ösztönöz bennünket, hogy az
 európaiság gondolatát továbbvigyük, erősítsük a kapcsolatrendszerünket. A nekünk adományozott elismerésnek több fokozata van: első az Európa-diploma, amit az
 Európa-zászló, az Európa-plakett és az Európa-díj követ. Ez utóbbit minden évben egy település kaphatja meg sikeres pályázat esetén.

Ritkaság, ami most velünk történt, hogy az első pályázatra el is nyertük az Európa-diplomát. Polgármesterként megköszönöm az Európai Kapcsolatok Egyesület munkáját, amit a testvérvárosi kapcsolatok gondozása során az önkormányzatnak segítve kifejtett. De nagy részük van testvérvárosainknak, Sinzingnek és Heumennek is abban, hogy ezt a diplomát elnyerhettük – nyilatkozta Papp József, hozzátéve, hogy az oklevelet június végén az Európa Tanács plenáris ülésének időszakában, külön ünnepség keretében adják át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmondták a szerződését

Megromlott a viszony Csapod és a falu háziorvosa között, ezért felmondták a szerződését. Tovább olvasom