Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Ételt vittek és áldást hoztak cserébe

A kapuvári ÍzvadÁszok főzőcsapat a minap Róma szegényeinek készített ebédet. A jótékony akciót követően pápai fogadáson vettek részt a kapuvári csapat tagjai.

A kapuvári ÍzvadÁszok amatőr főzőcsapat római látogatáson volt a minap, ahonnan pápai áldással tértek haza a Rábaközbe. A Magyar László, Magyarné Pócza Katalin, Magyar Rebeka, Koloszár Renáta, Csikai Ferenc, Füzi József és Budai Imre alkotta küldöttség tagjai vízkereszt napján ételt főztek a római szegényeknek.

– A Rómában működő Sant Egidó (Szent Egyed) Közösség meghívására érkeztünk Rómába. Ez a közösség 1968 óta foglalkozik a szegények gondozásával, de napjainkban már nemcsak Rómában, hanem a világ több országában is – tájékoztatta a Kisalföldet Magyar László, a csapat vezetője. A kapuvári küldöttség a Szent István-házban szállt meg, és a Szent Egyed Közösség szegénykonyháján készítették el a két fogásból álló ebédet. A kapuváriak nyolcvan adag babgulyással és marhahúsos pincepörkölttel lepték meg a római szegényeket.

A csapat minden tagja kivette részét az ételkészítésből (jobbra Budai Imre alpolgármester).
A csapat minden tagja kivette részét az ételkészítésből (jobbra Budai Imre alpolgármester).

– Ezt a szegénykonyhát úgy kell elképzelni, mint egy iskolai menzát, a rászorulók asztalokhoz ülnek, és az önkéntesek kiszolgálják őket – avatott be a római szociális háló rejtelmeibe a csapatvezető. Természetesen nemcsak a főzésben, hanem a kiszolgálásban is segítettek a magyar csapat tagjai. Az ételosztás előtt a közösség vezetője tájékoztatta a konyha vendégeit arról, hogy ezt az ételt most Magyarországról, Kapuvárról, a helyi önkormányzat és jó szándékú vállalkozók, magánszemélyek felajánlásából kapják, a kapuváron működő amatőr főzőcsapat közreműködésével. Budai Imre alpolgármester Kapuvár és a város polgármesterének szívélyes üdvözletét és jókívánságait tolmácsolta a jelenlévőknek. – Az ebéd befejezése után Hámori György polgármester üdvözletét is tartalmazó kapuvári képeslappal és édességgel kedveskedtünk a rászorulóknak – mondta Magyar László. Mivel vízkereszt kiemelt ünnep Rómában, így a szervezők az ebéd végén pezsgővel vendégelték meg az ebéd résztvevőit.

Magyar László (középen): A szentatya áldását küldte a kapuváriaknak.
Magyar László (középen): A szentatya áldását küldte a kapuváriaknak.

– Külföldi csapat most főzött először a közösség számára, és el kell mondanom, hogy a meghatottságtól hol a vendégek, hol a mi könnyeink jöttek ki. Többen mondták, hogy ezeket a csodálatos magyar ízeket visszavárják Rómába – mesélte az ÍzvadÁszok vezetője. – A Szent Egyed Közösség több országban – így hazánkban is – működtet képviseletet és szegénykonyhát, az alapítvány vezetői felkértek bennünket a hosszabb távú együttműködésre – tette hozzá.

A római karitatív misszió végére aztán a másnapi, pápai fogadás tette fel a koronát, Ferenc pápa – többek közt – a magyar delegációt is fogadta. – Az audiencián a pápa személyesen is odajött és kezet fogott velünk, mi pedig városunk ajándékával kedveskedtünk a szentatyának. Úgy gondolom, felemelő érzés minden jó szándékú kapuvári számára, hogy az általunk elkészített ételért a szentatya áldását hozhattuk el városunkba – jelentette ki Magyar László.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcmilliót nyertek közös pályázaton

Csorna önkormányzata a premontrei apátsággal közösen 8 millió forintos pályázati támogatást nyert el… Tovább olvasom