Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Eszközökre gyűjt az egyesület

A kapuvári mentőállomás tagjai egy éve alapították a Kapuvári Mentők Egyesületét. A civil szervezet célja, hogy a helyi állomás és az autók felszereltségi szintjét javítsa, továbbképzéseket finanszírozzon.

– Farkas Ildikó – jelenlegi titkár – ötletéből egy évvel ezelőtt alakítottuk meg a Kapuvári Mentők Egyesületét – beszélt a kezdetekről Tóth Szabolcs, a civil szervezet elnöke. Az egyesületbe belépett a kapuvári mentőállomás dolgozóinak jó része, akik saját hozzájárulásaik mellé számos esetben kaptak, kapnak adományokat civilektől, cégektől. – Az induló tőkét Farkas Ildikó rövid idő alatt „összekalapozta", azóta minden tagunk részt vesz a gyűjtésben – mondta az elnök.

Az egyesület elsőrendű célja, hogy javítsa a kapuvári mentőállomás és – lehetőségeikhez mérten – a járművek egészségügyi és egyéb felszereltségét.

Tóth Szabolcs elmondta, az állomáson már számos esetben hozzájárultak az irodatechnikai fejlesztésekhez. Mostani, rövid távú céljuk az újraélesztésben is alkalmazott elektromos légúttisztító berendezés és végtagrögzítő vákuumsínek beszerzése. – A megyei mentőalapítvány felmérte a kapuvári állomás felszerelését azért, hogy az anyagi lehetőségekhez mérten pótolja a hiányosságokat. Amennyiben a megyei források nem bizonyulnak elégségesnek, az egyesület saját forrásaival segíti a beszerzéseket – mondta Tóth Szabolcs.

(A Kapuvári Mentők Egyesülete az adományokat a következő bankszámlaszámra várja: 59500241-11080343.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kettős gázolás után nagyobb biztonságot terveznek

A kettős gyalogos- gázolást követően növeli a gyalogátkelők biztonságát a Kapuvári… Tovább olvasom