Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Eső! Eső! 40 darab homokzsákot raktak le Kapuváron

Negyven darab homokzsákot raktak le a tűzoltók Kapuváron a Gartai városrész orvosi rendelőjénél, mivel a víz elérte az épületet és a fogorvosi rendelő megközelíthetetlen volt.

Újra homokzsákok Gartán
A csütörtök leesett nagy mennyiségű csapadék gondot okozott Kapuváron és környékén. Gartán ismét homokzsákokat raktak a tűzoltók az orvosi

Több kapuvári utcát zárt el  tegnap a sok eső által okozott  belvíz. Beledben pincéket szivattyúztak a tűzoltók, Kapuvár Garta városrészében pedig ismét homokzsákokat raktak ki.

– Az előző éjszaka a kapuvári tűzoltóság mérései alapján közel 40, tegnap esti lapzártánkig  pedig 48,2 milliméter  csapadék esett Kapuváron és környékén – mondta Molnár Sándor őrnagy, kapuvári tűzoltóparancsnok. Munkatársai már csütörtök hajnalban Beledbe, a Jókai utca egyik családi házához vonultak, ahol a pincét veszélyeztette a felgyülemlett csapadék.  A településen  több utcában is gondot okozott a víz, a Kossuth utcában   elborította az úttestet, veszélyeztetve a forgalmat.

Reggel hét órakor Kapuváron a katolikus iskola sportcsarnoka mögötti út vált járhatatlanná, csak egyórás szivattyúzás után indulhatott meg újra a forgalom. Szintén csütörtök reggeltől szivattyúztak a helyi tűzoltók a  kórház pincéjében, ahol több mint harminc centiméter magasan állt a csapadék,  a munka késő délutánig tartott.

A gartai városrész orvosi rendelőjénél újra homokzsákok kihelyezésére volt szükség. A Szent Katalin utcában utoljára 2008-ban kellett homokzsákokat rakni, ám az úgynevezett alközponti rehabilitáció során az utcát helyrehozták, a vízelvezetést megoldották. Ahogy Molnár őrnagy elmondta: most negyven homokzsákot raktak le a tűzoltók, mivel az útról és az épületekről lezúduló víz elérte az épületet, ahol a fogorvosi rendelő már megközelíthetetlen volt.

Korábban

A kapuvári kórháznál és az utcájában továbbra is folyamatosan szivattyúzni kell - mondta el Molnár Sándor kapuvári tűzoltóparancsnok.

Fotó: Tűzoltóság Kapuvár
Fotó: Tűzoltóság Kapuvár


8 óra 47 perc - Mintegy 40 milliméter eső esett csütörtök hajnalban Kapuváron.  Beleden egy családi ház pincéjét veszélyeztette a felgyülemlett csapadék, Kapuváron pedig a katolikus iskola sportcsarnoka mögötti utat borította el a víz csütörtökön.

"Jelenleg a kapuvári kórház kazánházában folynak vízszivatási munkák, ahol 25 cm magasan áll a víz" - tájékoztatott Molnár Sándor kapuvári tűzoltóparancsnok.


 


Olvasóink írták

 • 5. radayrosseb 2011. augusztus 05. 08:51
  „Nem, ez nem a Szt. Katalin utca, hanem a Rákóczi. A Szt. Katalin utcában most nem állt meg a víz, mert azt rendbe tették. Ha jól tudom, a Rákóczi meg nem is a város útja, hanem a Közúté, nekik kéne rendben tartaniuk.”
 • 4. nemjani 2011. augusztus 04. 19:58
  „Ja, valami EU-pénzek is voltak a játékban: "alközpontok kialakitása" (Garta, Házhely). Szép lett az alközpont, csak ne esne az a k..va eső. Mert csövet, azt nem raktunk le, az árkot meg betemettük, - mert úgy simább az alközpont.
  (No, ezt is megoldottuk. Feladat kipipálva, váll megveregetve. Jók vagyunk, vazze!)”
 • 3. nemjani 2011. augusztus 04. 19:49
  „Szt. Katalin utca. Nem itt rakták rendbe először a városban a vízelvezetést pár éve, a nagy vizes borányok után? He? Biztos rosszul emlékezem...”
 • 2. vszilvi72 2011. augusztus 04. 18:42
  „nem csak itt van betemetve a vízelvezető az ország bár mely szegletébe megyünk így van , könnyebb füvetnyírni ha be van temetve a vizesárok....................................................”
 • 1. vonalkód 2011. augusztus 04. 15:31
  „látható a jó vízelvezetés a fotón, az árkot nem kellett volna betemetni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsebpénz lesz a nyári verejtékből

Miből és hova mennek a fiatalok nyaralni? Dolgoznak-e és mennyi pénzt keresnek? Tovább olvasom