Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Esélyóra gyerekeknek Győrsövényházán

Esélyórát tartott a győrsövényházi iskolásoknak és óvodásoknak a Győr-Moson-Sopron megyei Esélyteremtési Ház a helyi új közösségi házban nemrégiben.

Az eseményen a vak Varga Szabolcs egy látássérült mindennapjaiba avatta be a gyerekeket, míg Benei László, aki kerekes székkel érkezett, a mozgássérültek életét hozta közelebb hozzájuk.

Lukácsné Rajczi Zsuzsanna, a kónyi Deák Ferenc Általános Iskola győrsövényházi tagintézmény-vezetője elmondta: „Meglepett bennünket, hogy a diákokat mennyire érdekli a téma. Ahhoz, hogy tanulóink természetesen viszonyuljanak sérült embertársaikhoz, tudjanak velük kommunikálni, nekik segíteni, fontosak az olyan alkalmak, mint amilyen ez az esélyóra volt."

A gyerekek praktikus ismeretekre is szert tettek, így arra, hogyan kell kísérni egy vakot vagy miként kell bánni egy vakvezető kutyával. A hallottak-látottak nagy hatással voltak rájuk. A negyedik osztályos Fekete Fanni azt mondta: egyik nagymamája mozgássérült, így nem nagyon megy sehová, és furcsa volt számára, hogy kerekes székkel is mennyire teljes életet lehet élni.

Farkas-Kulin Fruzsinától, az Esélyteremtési Ház vezetőjétől megtudtuk, hogy a programot tavaly szeptember óta szervezik, s azóta mintegy 20 iskolában, négy-öt óvodában, valamint a győri Széchenyi István Egyetemen jártak. „A gyerekeket általában az lepi meg a legjobban, hogy Szabolcs ugyan vak, de lediplomázott és jogászként dolgozik, illetve hogy Lacinak szintén van munkahelye és túlélőtáborban is részt vett" – fogalmazott a szakember.

Az Esélyteremtési Ház az esélyórát ingyenes programként biztosítja az intézményeknek. Bővebb információ a 06-70/328-4282-es telefonszámon vagy az eselyekhaza.gyor@gmail.com e-mail címen kapható. Varga Szabolcs egy látássérült mindennapjaiba avatta be a gyerekeket.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri kosarasok tragédiája - Lezárult a tömegbaleset vizsgálata

Kiderítette a vizsgálat azt is, hogy a busznak nem volt érvényes műszaki engedélye, sofőrje pedig… Tovább olvasom