Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Esély sem volt négymillió behajtására

Közel négymillió forintos tartozást engedett el a csornai önkormányzat december végén. Behajthatatlan adósságokból jött össze az összeg: étkezési díjból, szakértői munkából vagy közterület-használati díjból.


Nagy összegű, de behajthatatlan tartozásokat engedett el a csornai önkormányzat év végén. Tartozott a városnak a Vocational Academy Alapítvány, a Sport kocsma korábbi bérlője, de egy óvodás kislány szülei is. Ők valamennyien 100 ezer forintot meghaladó tétellel maradtak Csorna adósai. Az ennél kisebb összegek törléséről a képviselő-testület pénzügyi és városfejlesztési bizottsága döntött korábban.

A képviselő-testület decemberi ülésén tehát azokról a tartozásokról határozott, melyek behajtására esély sincs. Ilyen a Takrido Kft. 1,2 millió forintja is. A cég az önkormányzat tulajdonában lévő Sport vendéglő bérleti díjával úszott el. A kft.-t felszámolták, vagyona azonban a felszámolási költségekre sem elegendő, így a hitelezői igényeket sem tudják kielégíteni.

A Vocational Academy Alapítvány 1,5 millió forint értékben vett igénybe szakértői munkát a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskolától. A Csornai Általános és Művészeti Iskolának 889 ezer forintnyi étkezési díjjal tartozott. Az alapítvány ellen felszámolást indítottak, az önkormányzat azonban nem jelezte határidőn belül az igényét, így nem érvényesíthető a követelés.

Egy csornai kft., a H+2000, 115 ezer forintos közterület-használati díjat nem fizetett meg az önkormányzatnak. A céget azóta felszámolták, de a városháza későn értesült az eljárásról, így nem tudták behajtatni a követelést.

104 ezer forintos tartozást halmoztak fel egy döri kislány szülei a csornai napközi otthonos óvodában. Az étkezési díjat nem fizették be többszöri felszólításra sem. A behajtási kísérlet sem vezetett eredményre. Ezt az összeget is törölték tehát a csornai költségvetés „követel" oldaláról.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadságpénzéért perel a csornai polgármester

A kamattal együtt közel 3 millió forintot kér a négy év alatt ki nem vett 102 napja után. Tovább olvasom