Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Értékteremtő ereje van a közösségnek

Idén tizennégy képből álló Kálváriát kaptak ajándékba a markotabödögeiek. Csizmadia István festőművész készítette el és ajánlotta fel a sorozatot a falunak.

Gazdag esztendő áll a markotabödögei önkormányzat mögött. Fejlesztések, felújítások történtek a faluban, részben pályázati támogatásokkal, részben ön- erőből. Horváth Sándor polgármester már az értékelés elején megjegyzi: semmire sem mentek volna a helyiek segítsége, összefogása nélkül.

A közelmúltban több köztéri, szakrális emlék is megújult. Restaurálták a temetőben álló Pieta-szobrot és a faluközpont kőkeresztjét. Mindkettőre az Együtt Markotabödögéért Egyesület nyert támogatást. Saját forrásból újították fel viszont az úgynevezett vörös keresztet és a buszmegállónál a Mária-képet.

Csapó Kálmán bácsi és felesége, Erzsi néni büszkék rá, hogy Csizmadia István közéjük tartozik. Örülnek az utcájukban felállított Kálváriának.
Csapó Kálmán bácsi és felesége, Erzsi néni büszkék rá, hogy Csizmadia István közéjük tartozik. Örülnek az utcájukban felállított Kálváriának.

Sikerült utcákat is rendbe tenni ebben az évben. Mint hitel nélkül gazdálkodó község 6,5 millió forintot kaptak az államtól, ezt a pénzt fordították a burkolatjavításra. Régóta tervezték és megvalósult egy kikötő a falut átszelő Keszeg-ér partján. Erre szintén az Együtt egyesület pályázott sikeresen és nyert 2,1 millió forintot.

Az önkormányzat a kultúrház felújítását is megoldotta. Nyertek hozzá támogatást és jelentős saját forrást is biztosítottak. Így kívül teljesen megújult az épület, ami számos helyi rendezvénynek ad helyet év közben. Jelentős esemény volt a falu életében a Kálvária átadása, felszentelése. A településen szívesen időző festőművész, Csizmadia István ajánlotta fel és készítette el a 14 részes sorozatot. Így a Kis utca a régi, falusi sétálóutcákat idézi, vélik a helyiek. Így látja Csapó Kálmán bácsi és felesége, Erzsi néni is, akik a Kis utcában laknak.

– Csizmadia István igazi markotabödögei lett, megszerettük, örülünk neki, hogy köztünk van – mondták a Kisalföldnek.

Horváth Sándor polgármester: Semmire sem mentünk volna a helyiek segítsége, összefogása nélkül.
Horváth Sándor polgármester: Semmire sem mentünk volna a helyiek segítsége, összefogása nélkül.

Horváth Sándor megemlítette: amikor az idei eredményekről beszélünk, nem szabad elfeledni a futballcsapat sikerét sem. Az együttes ugyanis megnyerte a megyei harmadosztályú bajnokságot.

– Hatalmas erkölcsi értéke lett ez a szép eredmény a falunak, hiszen a focit itt mindenki szereti – fogalmazott Horváth Sándor. – Feldobott bennünket a bajnokság, mosolyogtak az emberek és szerintem hosszú távon határozta meg a jó kedélyünket a csapat sikere – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bérbe adja a húsboltot Kapuvár

Utolsó ülését tartotta idén a kapuvári képviselő-testület. Az évet kölcsönmentesen zárta a plénum, miközben harmincmillió forinttal nőtt a tartalékkeret. Tovább olvasom