Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Értékelték a vízhez szoktatást

Kapuvár - A Kapuvári Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány a minap értékelte az óvodások vízhez szoktatási programjának tapasztalatait. A szülők és a gyermekek által is támogatott program vélhetően szeptembertől újraindul.
Németh Gyuláné és Somogyi Istvánné testnevelők előadásával kezdődött a minap az a fórum, melyen értékelték a kapuvári Király-tó Óvodában még a tavasszal elindított (Kisalföld, március 29.) vízhez szoktatási programot.

A kapuváriak zalaegerszegi példák alapján szervezték a programot.
A kapuváriak zalaegerszegi példák alapján szervezték a programot.


Licskainé Stipkovics Erika, a Kapuvári Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, a Zalaegerszegen szerzett tapasztalatok alapján útjára bocsátott program nemcsak hogy beváltotta a hozzá fűzött reményeket, de mind a szülők, mind az óvónők abbéli reményüknek adtak hangot, hogy szeptembertől már középsős gyermekeknek is kezdődjön a vízhez szoktatás, majd a program akár az általános iskolában is folytatódjon.

A tízhetes strandlátogatás jó hatásairól a szülőknek kiosztott kérdőívek is tanúskodnak. Az öt óvodai csoportban kilencvenhat kisgyermek tanulhatta meg az úszás alapjait és a fürdőkultúrát. A szakemberek szerint a gyermekek azonban nemcsak fizikailag és egészségügyileg, de mentálisan is fejlődtek a tíz hét alatt. A sikerhez azonban nem csak a szülők és az óvónők hatékony munkája kellett. Az alapítvány kuratóriumának elnöke „Gyermekekért díjat" adományozott a kapuvári fürdőt üzemeltető Flóra Kft. képviselőjének és a szállításban részt vevő Gál és Fiai Kft.-nek. Az alapítványtól elismerést kapott lapunk és a helyi televízió munkatársa is.

Olvasóink írták

  • 2. Két hálás gartai anyuka 2008. június 28. 14:20
    „Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a fenti cikkben elismertek névsora nem teljes!!! A legnagyobb elismerés és köszönet a két gyógytestnevelőnek: NÉMETH GYULÁNÉnak és SOMOGYI ISTVÁNNÉnak jár. Hiszen tíz héten keresztül, nap mint nap dolgoztak azért, hogy ez a tevékenység valamennyi gyermek hasznára váljon. Sem időt sem fáradtságot nem kímélve tartották meg az állandóan változatos feladatokból álló foglalkozásokat. A gyermeklek eredményessége, a sikerélmény elérése, a víz megszerettetése kettőjük lelkiismeretes munkája nélkül nem valósulhatott volna meg.”
  • 1. anyus 2008. június 24. 12:14
    „Végre valami ami a gyerekeknek és szülőknek egyaránt öröm! Ezt máshol is be kellene vezetni.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megbeszélték az ovisok jeleit is

Dél-Rábaköz - Dénesfára mennek óvodába a gyórói gyermekek. A szülők már megtekintették a dénesfai… Tovább olvasom