Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Erősödik Beled központi szerepe

Beszámoltak munkájukról a beledi civilek a helyi képviselő-testületnek. A plénum a Molnár TV Kft. szerződésmódosítási kérelmét végül elutasította.

A demográfiai adatok 2012-es alakulásáról is beszámoltak a beledi védőnők a helyi képviselő-testület legutóbbi ülésén. Mint kiderült, tavaly a városban tizenkét gyermek született, idén viszont már tizenhat baba várható. A védőnői körzet átalakítása tart, augusztus elsejétől a rábakecöli védőnői körzet beolvad a beledibe.

Az így kialakított, illetve integrált körzetben két nyolcórás munkarendben foglalkoztatott védőnő látja el a jogszabályban meghatározott feladatokat.
Szó volt az ülésen a településen működő civil szervezetek tevékenységéről is. A képviselők megállapították, hogy a programok jól illeszkednek az önkormányzat és intézményei által szervezett rendezvényekhez és nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy Beled egyre inkább a Dél-Rábaköz központjává váljon.

A Molnár TV Kft. vállalkozási szerződésmódosítási kérelmét elutasította a testület a tervezett rendkívül magas díjemelés miatt.

A továbbiakban elfogadta a testület az önkormányzat 2013 és 2018 közti esélyegyenlőségi programját, amire elsősorban azért van szükség, hogy az uniós projektekre az önkormányzat pályázatot tudjon benyújtani.
Elbírálták a Beledi Általános Művelődési Központ vezetői állására benyújtott pályázatokat is a városházán. A két pályázó közül az egyik anyaga nem felelt meg a feltételeknek. A másik pályázóé igen, ennek ellenére a képviselő-testület a pályázatot eredménytelennek nyilvánította. Az intézmény vezetésével Gerencsérné Németh Erika óvodapedagógust bízták meg augusztus elsejétől, legfeljebb egy évre.

Napirenden volt a Molnár TV Kft. vállalkozási szerződésmódosítási kérelme is. Ezt elutasította a testület a tervezett rendkívül magas díjemelés miatt. A vállalkozói szerződés esetleges felmondásának esetére a polgármestert megbízták, hogy a helyi tévécsatorna pályáztatása ügyében járjon el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A termésátlagok elfogadhatók, az árak viszont csökkentek

Megfelelő a szem mennyisége a rábapordányi Mezőgazdasági Zrt. földjein. A repcék nagyon jó eredményt… Tovább olvasom