Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Érettségi feladat jótékony céllal

A kapuvári gyermekgyógyászat fejlesztését segíti néhány érettségiző diák.

Még dr. Benedek Zoltán, a kapuvári Lumniczer-kórház főigazgatója is meglepődött, amikor a fertődi Porpáczy-iskola diáklányai azzal keresték fel, hogy segítenék a kórház és a rendelő gyermekgyógyászati ellátásának fejlesztését.

– Meglepő a kezdeményezés, főleg középiskolásoktól – fogalmazott a főigazgató.

A jótékonysági akció szervezőcsapata: Puskás Anett, Nagy Julianna, Hérics Krisztina, Kretty Vivien és Németh Rebeka.
A jótékonysági akció szervezőcsapata: Puskás Anett, Nagy Julianna, Hérics Krisztina, Kretty Vivien és Németh Rebeka.


Történt, hogy három kapuvári, egy fertőszentmiklósi és egy soproni diáklány (Puskás Anett, Hérics Krisztina, Kretty Vivien, Németh Rebeka és Nagy Julianna) érettségi vizsgájához rendezvény megszervezésére kaptak megbízást iskolájuktól.

A lányok szóvivője, Hérics Krisztina a Kisalföldnek elmondta: egyhangúlag döntöttek úgy, hogy a feladatul kapott rendezvényt jótékonysági akció keretében szervezik meg a kapuvári kórház és járóbeteg-központ gyermekgyó- gyászati fejlesztéséért. Rendezvényünk teljes bevételét a legkisebbek gyógyítására fordítjuk – mondta a diáklány.
Az augusztus 9-re tervezett programsorozat megszületéséhez a kapuvári önkormányzat a helyszín biztosításával már hozzájárult.

– Úgy gondoljuk, olyan programokkal állunk ki a várárok parkjába, mely sok embert érdekel. A helyi és környékbeli vállalkozókat is megmozgatja e szép cél érdekében – fogalmazott a diáklány.

Dr. Benedek Zoltán hozzátette: Kapuváron 2007 óta nincs aktív kórházi ellátás, ám a gyermekgyógyászat egyes elemei a járóbeteg-központban megmaradtak.

– A diákok kérésére felmérést végeztünk az intézmény szakemberei közt, így 150 ezer és 850 ezer forint között több, szükséges műszert is megjelöltünk a jótékonysági akció céljaként – mondta a főigazgató. Kiemelte, ezek a műszerek a szemészeti, a fül-orr-gégészeti ellátásban segítenék a legkisebbek gyógyítását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért éppen a fekete kecskét fejik?

Tovább olvasom