Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Eredményesen hajtotta pónijait a Világkupán

Jól szerepeltek a vecsési Világkupán a fiatal magyar fogathajtók. Köztük a farádi ifj. Karsay Sándor is jól hajtott pónifogatával: a 14–16 évesek között összesítésben a negyedik helyen végzett.

Magyar sikerekkel zárult a múlt héten a vecsési ifjúsági fogathajtó Világkupa. 10 nemzet 88 fogathajtója állt starthoz. Díjhajtásban öt, maratonban három, akadályhajtásban pedig két aranyérmet szereztek a fiatal magyar hajtók. Európa legjobb fiatal fogathajtóinak vetélkedésén a magyar csapat állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A megyénket képviselő ifj. Karsay Sándor farádi hajtó sem vallott szégyent.

Portálunknak elmondta: nagyon kemény és szoros volt a verseny. Mind a versenyzők, mind a bírók a világszínvonalat képviselték Vecsésen.

Ifj. Karsay Sándor megyénket is képviselte a vecsési Világkupán. Jól szerepelt pónifogatával.
Ifj. Karsay Sándor megyénket is képviselte a vecsési Világkupán. Jól szerepelt pónifogatával.

Karsay Sándor a 14–16 évesek kategóriájában pónijaival díjhajtásban a harmadik, maratonhajtásban ötödik, akadályhajtásban a negyedik helyet szerezte meg. Összetett eredménye így a negyedik helyre volt elég. Hozzátette: köszönetet mond mindenkinek, magánszemélyeknek, szervezeteknek, cégeknek, akik, amelyek támogatták a felkészülést, a versenyzést.

– Természetesen szüleim nélkül sem vehettem volna részt a világkupán. Nővérem, Anna szintén mellettem volt a felkészülésben és segédhajtóként is hozzájárult az eredményhez. Ahogy köszönet illeti Saru Zsoltot is, aki szintén kivette a részét a közös munkából – fogalmazott ifj. Karsay Sándor.

Szeptember 10-én, 11-én és 12-én Farádon rendeznek fogathajtó versenyt, melyen láthatóak lesznek a Világkupán szereplő fogatok is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliós fejlesztés, saját erőből a kapuvári kórházban

Százmillió forintos nagyságrendben fejleszt a kapuvári kórház. Az intézménynek nincs adóssága, a fejlesztéseket saját forrásból végzik. Tovább olvasom