Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Eredményes évet zártak

Minden jel szerint idén is eredményes évet zár a Csornai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság.
Minden jel szerint idén is eredményes évet zár a Csornai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság, melynek élére március elsejével Rácz Imre alezredes személyében új vezetőt neveztek ki.

– Az idei év a magam és a tűzoltóság szempontjából is mozgalmas volt, bővelkedett eseményekben – kezdte az összegző beszélgetést a parancsnok. – Szakmai tevékenységünk legfontosabb eseménye az volt, hogy október 24-től két héten keresztül a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vizsgálta a csornai parancsnokság elmúlt hároméves szakmai munkáját, amit összességében jól megfeleltnek értékelt.
Rácz alezredes szerint feladataik száma évről évre növekszik, ez jellemző a 2005-ös esztendőre is. Megelőzési szakterületen egyre több a szakhatósági ügy, ezek intézési határidejét minden esetben betartották.
– Úgy tűnik, ez az év a vonulások tekintetében is kiemelkedő lesz – fűzte hozzá. – Jelenleg 352-nél tartunk, s ez meghaladja az utóbbi évek átlagát, a 304-et, de vélhetően túlszárnyalja az eddigi legmagasabb számot, amely 367 volt 2001-ben.

„ A beavatkozásainkat elemezve látszik, hogy növekedett a műszaki mentések száma, s ebből adódóan több a balesetben megsérült és elhunyt ember is. A tüzek döntően lakásokban és személyi ingatlanokban keletkeznek."

– A nyári betakarítási munkák során viszont nem fordult elő jelentős tűzeset, ami egyrészt a gazdák alapos felkészítésének – amihez az idén is jelentős segítséget nyújtottunk –, másrészt a csapadékos időjárásnak köszönhető.

Rácz Imre elmondta: ez év során jelentős technikai fejlesztés nem történt. Feladataikat a meglévő, eléggé „koros" tűzoltótechnikával kellett végrehajtaniuk, s ez a dologi költségek jelentős részét felemészti. A jövő esztendő első negyedévében azonban – a reményeik szerint – átvehetik az új vízszállító gépjárművet, és folyamatban van egy új gyorsbeavatkozó gépjármű beszerzése is. Várhatóan a jövő évben teljesül a nagy értékű tűzoltó-technikai eszközökre benyújtott közel kétmillió forint összegű pályázatuk is.

– Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk az állomány szakmai képzésére. Az év során hárman fejezték be felsőfokú tanulmányaikat, hárman pedig jelenleg is tanulnak. Ebben az évben hárman nyugállományba vonultak és négy embert vettünk fel. A parancsnokság állományának fegyelmi helyzete stabil, tűzoltóink rendelkeznek az egyre növekvő feladatok ellátásához szükséges szakmai ismeretekkel. Végezetül megjegyzem, hogy a parancsnokság anyagi helyzete szilárd, de továbbra is elengedhetetlen az ésszerű és takarékos gazdálkodás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csökkent a véradók száma

A Vöröskereszt Csorna Területi Szervezetének illetékességi területén nem csökkent a véradók száma. Tovább olvasom