Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Eredményes évadot zárt a fúvószenekar

Arany minősítés, fúvóstalálkozók sikere, falunapi és egyéb fellépések jellemezték Kapuvár Város Fúvószenekarának elmúlt hónapjait.

Kapuvár Város Fúvószenekara áprilisban arany minősítést szerzett a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség XI. Országos Minősítésén. Az elmúlt hónapok történéseiről Szabó László zenekari elnök és Szücs Róbert karnagy számolt be.

Szabó László elmondta: a tavaszi koncertet követték a különböző fellépések, közülük az egyik legjelentősebb volt a Kapuvári Napok keretében megrendezett fúvóstalálkozó, ahol a házigazdákon kívül még a csepregi, jánossomorjai és a mosonszentmiklósi együttesek szórakoztatták a közönséget. Kiemelték még a Pápai Nemzetközi Fúvóstalálkozót, ahol a kapuvári fúvószenekar nagy sikerrel szerepelt. Szücs Róbert örömmel említette meg, hogy a tavaszi koncerten a szórakoztató és a koncert-zenekari kategóriában is arany minősítést szerzett az együttes.

Az ősz folyamán kezdődik a következő évre való felkészülés, ugyan a jövő évi tavaszi hangversenyen nem lesz minősítés, de szeretnének a kapuvári fúvószenét kedvelőknek egy új és színvonalas műsorral kedveskedni.

Szücs Róbert elmondta: jó a zenekar utánpótlása, a fiatalok már a nyári szerepléseken is nagy lelkesedéssel vettek részt. A tavaszi koncerten nyolc új tagot avattak, s bízik benne, hogy minél több lelkes fiatal kerül be az együttesbe. Több mint egy éve egyesületként működik a zenekar, a csoport anyagi helyzetéről szólva Szabó László hangsúlyozta: az első évet eredményesen zárták, a szűkös anyagi helyzet ellenére is sikeresen működtek a fúvósok. A zenekar anyagi hátterét a pályázatok, a falunapok bevételei, valamint az önkormányzat támogatása jelenti. Nagy szükség van a további segítségre is, hiszen a zenekar egyenruhája és hangszerállománya is elavult. De elképzelhető, hogy saját erőből sikerül legalább új „egyenmellényt" vásárolniuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkét év után változtatott Kapuvár

"Bár néhány helyről ellenkampányt is éreztem, azt hiszem, a választás végeredménye számomra is várható volt. Amikor ’94-ben megválasztottak, ugyanazt mondtam, amit most, döntött a nép. Bár a kapuvári választásra is rányomta bélyegét az országos politika, emellett úgy érzem, a helyiek mindenképpen változást akartak a város vezetésében." Tovább olvasom