Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

˝Eredményeket elérni csendben is lehet˝

Tájházat alakítanak ki, buszvárókat építettek, falubuszt cserélnek idén a páliak. Perecfesztivál ugyan nem lesz a községben, de egy kisebb falunapot tartanak.

A tavalyinál jobb, eredményesebb évre számít Páli polgármestere. Póczik András szerint erre minden esélyük meg is van, hiszen anyagi lehetőségeik javultak, több pénzt kaptak a falu működtetésére. Fejlesztéseik is vannak, lesznek 2014-ben.

– A tavalyi évünk nem egészen olyan volt, mint amilyenre számítottunk. Nem csupán az önkormányzaton múlt ez. Nem is nagyon kerestük a nyilvánosságot, mert úgy gondoltuk, a kudarcokról nem beszélünk, inkább csendben tesszük a dolgunkat. Ennyit 2013-ról – foglalta össze véleményét Póczik András.

Németh István falugondnok járművét rövidesen újra cserélik.
Németh István falugondnok járművét rövidesen újra cserélik.

– Úgy néz ki, idén több lehetőségünk lesz. Nagyobb állami forrás áll az önkormányzat rendelkezésére a falu működtetésére. Fejlesztésekről is be tudok számolni. A LEADER-programban nyert támogatásból folytatjuk tájházunk kialakítását. Egy parasztházat újítunk fel, várhatóan kora nyáron adjuk majd át. Perecfesztiválunk viszont idén nem lesz, nincs megfelelő pályázat. Helyette egy kisebb, inkább a helyieknek szóló programsorozatot állítunk össze. A fesztiválra tartalékolt önerőt fejlesztésekre költjük el. Ebből épült meg két buszváró, csaknem kétmillióból. Öröm, hogy önkormányzatunk nyert a falubuszpályázaton, aminek önrészét a régi jármű eladásával fedezzük. Még egy pályázatunk vár elbírálásra. Az első világháborús emlékművek, -táblák felújítására szeretnénk támogatást szerezni. A templom előtti területen alakítanánk ki emlékhelyet, az ott álló szobor restaurálásával, a világháborús emléktáblák közelében.

Póczik András hozzátette: szükség lenne járdák építésére is, de pályázat erre a célra nincs. Egy 500 méteres szakasz építésére kértek árajánlatot a Petőfi utcában, ám kilencmillió forintot nem tudnak előteremteni. Működtetik viszont továbbra is óvodájukat, vele együtt a községi konyhát. Jelenleg tizenhárom kisgyerek jár az intézménybe és úgy néz ki, ez a létszám a következő években is biztosítva lesz. A polgármester szerint bizakodásra ad okot, hogy a faluban hatvan 14 éven aluli él. A lélekszám jelenleg 405.

– Igyekszünk a lehetőségek szerint végezni a feladatainkat. Munkánknak eredménye, látszata van, a helyiek észreveszik, megbecsülik. Igaz, nem hirdetjük hangos szóval, nem verjük nagy dobra, ha elérünk valamit. Azt hiszem, így is lehet dolgozni és nem biztos, hogy csak ott vannak eredmények, ahol ezekre mindig felhívják a figyelmet – jegyezte meg Póczik András.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nótaénekes várja a közönség szavazatait

A középdöntőbe bejutott a csornai Megyeri Zsuzsanna a Nóta TV tehetségkutató műsorában. Tovább olvasom