Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Erdélyi testvérkapcsolat: a hétvégén megkötik a szerződést

Csorna - A hétvégén hivatalosan is megköti a csornai önkormányzat az erdélyi Gyimesfelsőlokkal a testvértelepülési megállapodást.
A város képviselő-testületének legutóbbi ülésén napirenden szerepelt Csorna és az erdélyi Gyimesfelsőlok kapcsolata. Arról már korábban döntöttek, hogy a testvértelepülési megállapodást március 14-én, ünnepi képviselő-testületi ülésen írják alá. Most arról is szó volt, hogy milyen területeken tudnak a csornaiak együttműködni az erdélyiekkel.

A városvezetők fontos célként fogalmazták meg, hogy a két település lakói között baráti kapcsolatok szövődjenek. Tervezik, hogy az intézmények is együttműködnek, erre lehetőségük lesz a civil szervezeteknek is. Mivel Gyimesfelsőlok magas szintű kulturális és zenei központ, számítanak a zenekarok, művészeti csoportok találkozóira is. Az együttműködési megállapodás szerint törekednek a sportolók „összehozására" , illetve az egyházi közösségek közti együttműködést is szorgalmazzák. Szintén előnye lehet a testvértelepülési kapcsolatnak az európai uniós pályázatokon való közös részvétel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogtalan követelés miatt küldtek rá végrehajtót

Csorna - Közszolgáltatókkal „hadakozik" a csornai Remete László. A vendéglős vállalkozón most… Tovább olvasom