Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Erdélyi fiatalok a Rábaközben

Erdélyi fiatalok táboroztak Soboron. A cél a hagyományőrzés és a nemzeti öntudat erősítése volt.
A napokban értek véget Soboron a XV. Kézfogás Tábor programjai. Nemes László polgármester – a tábor vezetője – elmondta: a Sobori Verbunkos és Hagyományőrző Néptánccsoport, valamint az erdélyi fiatalok egy hazai táborozás során, Lovason ismerkedtek meg. A táncosok az elmúlt esztendőben Erdélyben táboroztak, a látogatást most a külhoni magyarok viszonozták.

Idén változatos programokkal mintegy hetven fiatal ismerkedett a település és Rábaköz kultúrájával. A különféle gyakorlati foglalkozásokon túl – korongozás, szalmafonás, fafaragás – honismereti és egyéb előadásokat hallgattak meg, erősítendő az összetartozás érzését. Rábaközi táncokat, népdalokat is tanultak, valamint a környék természeti és kulturális örökségével is ismerkedtek.


A sepsiszentgyörgyi Demeter Piroska és Tunyogi Boglárka szinte a kezdetektől részt vesz a programokban. Elmondták, hogy a táborozást Csepinszky Máriának köszönhetik, az ő áldozatos munkája nélkül ez nem jöhetett volna létre. A vendéglátók évről évre új programokat is szerveznek a fiataloknak, idén az ősmagyar íjászat rejtelmeivel ismerkedtek a táborozók. A kezdeményezés sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy egyre több fiatal érdeklődését kelti fel a tábor szellemisége. Volt, hogy a táborozók között már házasság is köttetett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminc házhelyet értékesítenek

Kónyban tovább épül a sport- és szabadidőközpont, közben pedig harminc házhely értékesítését kezdték meg. Mindemellett fejleszteni kívánják az általános iskola felső tagozatát. Tovább olvasom