Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Erdély felé tekintenek

Csorna–Erdély - Az erdélyi Gyimesfelsőlok lehet Csorna harmadik testvértelepülése. Turi György polgármester kedvező tapasztalatokat szerzett a városban.

Erdélyi településsel köt testvérvárosi szerződést a csornai önkormányzat. Turi György polgármester a közelmúltban járt Gyimesfelsőlokon, és kedvező tapasztalatokkal tért haza. A városvezető egyébként már megválasztásakor eldöntötte, igyekszik alkalmat találni határon túli magyar településsel a kapcsolatfelvételre.

– Szoros és szép kapcsolatot ápolunk a holland Heumennel és a német Sinzinggel. Úgy vélem azonban, fontos, hogy határon túli magyarokkal is találkozzunk – mondta Turi György polgármester. – Véletlenül kerültem kapcsolatba Gyimesfelsőlok egyik helyi képviselőjével. Felvetettük a kapcsolat lehetőségét, és az erdélyiek meg is hívtak városukba.

Tárgyaltam képviselő-testületükkel és nagyon kedvező fogadtatásra talált ötletünk. A csornai képviselő-testület következő ülésén lesz napirenden a téma. Azt hiszem, nem lesz akadálya, hogy hivatalossá tegyük a kapcsolatot.

Gyimesfelsőlok festői környezetben fekszik. Hamarosan Csorna testvérvárosa lehet a település.
Gyimesfelsőlok festői környezetben fekszik. Hamarosan Csorna testvérvárosa lehet a település.

Arról, hogy miből áll majd a testvérvárosi kapcsolat, részletesen még nem volt szó. A polgármester szerint elsősorban a gyerekeket érdemes összehozni. „Lehetőséget kell teremteni számukra, hogy megismerkedjenek egymás körülményeivel, adottságaival és ha lehet, barátságok szövődjenek" – jegyezte meg. Mint mondta, a későbbiekben aztán részletesebben is kidolgozzák majd, mely területeken vehetik fel a kapcsolatot.

Gyimesfelsőlok Erdélyben, Csíkszeredától 30 kilométerre északkeletre, a Tatros völgyében fekszik. Lakóinak száma közel négyezer, akik elsősorban mezőgazdasággal és fafeldolgozással foglalkoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A húsgyár történésze

Kapuvár - Aranydiplomát kapott a kapuvári húsgyár egykori főállatorvosa. Dr. Havas Ferenc az egyetem… Tovább olvasom