Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Épülhet az új ravatalozó Csornán

Novemberben elkészül Csorna új ravatalozója a Szent Antal-temetőben. A Jószív kft. építi, mellette lesz a cég kirendeltsége.

Elkezdődött az új ravatalozó építése Csornán, a Szent Antal-temetőben. A Jószív kft. a sírkert déli oldalán saját kirendeltséget is kialakít. A kivitelezéssel várhatóan novemberre végeznek. Szerdán Turi György polgármester adta át a munkaterületet. A telek ugyanis még az önkormányzat birtokában van.

Akkor kerül a Jószív kft. nevére, amikor elkészül a ravatalozó. Így rendelkezik a cég és a város által kötött megállapodás. „A szertartásokat a mostani kápolnánál folyamatosan zavarja a 85-ös és 86-os főutak forgalma" – mondta Turi György.

– Az új ravatalozónál, melyet a Szent Antal utcában építenek, ilyen probléma már nem lesz. További előnye lesz még, hogy nem kedvező időjárás esetén is fedett helyen búcsúzhatnak a gyászolók.
Abdai Imre, a Jószív kft. csornai kirendeltségének vezetője hozzátette: az építési terület egy része a csornai Lakás- és Garázsfenntartó Szövetkezet tulajdonában volt. A szervezet ingatlanát átadta az önkormányzatnak, hogy megvalósulhasson a beruházás. Cserében a Jószív kft. a Vilmos parki garázsokhoz vezető utat újíttatja fel.

– Első lépésként a területről a humuszt távolítja el a kivitelező. A napokban aztán kitűzik az épületeket és megkezdik az alapásást. Cégünk azon lesz, hogy mielőbb átadhassuk az új ravatalozót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az unióról vetélkedtek

A szili Szent István Általános Iskola már több mint tíz éve, minden évben megszervezi a… Tovább olvasom