Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Építik az új lisztsilókat

Előfordulhat, hogy már az idei búzatermés egy részét is a most épülő csornai malomban őrlik. Ez a tulajdonos cégcsoport magyarországi üzemei közül a legkorszerűbb lesz.
Miként arról korábban beszámoltunk (Kisalföld, 2004. május 27.), új malom épül Csornán. Azóta az elképzelések a megvalósítás szakaszába kerültek és ma már jól látható jelei vannak az építkezésnek, ütemesen haladnak a munkálatok.

Csordás S. Tibor, a beruházó Pannonmill Rt. vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta: több hónapos előkészítést követően május végén elkezdődött a kivitelezés. Jelenleg az építészeti munka van folyamatban, amely ősszel be is fejeződik. Ezután nyomban hozzálátnak a technológia beszereléséhez. A malom falai már állnak, ezekben a napokban a lisztsilókat építik.

– Amikor elkészül, a cégcsoport magyarországi üzemei közül a csornai malom lesz a legkorszerűbb, amely a huszonnégy óránkénti háromszáz tonnás kapacitásával a komáromi üzemmel lesz azonos „súlyú" – fűzte hozzá Csordás S. Tibor, aki szerint valószínűleg az idei termés egy részét is az új malomban őrlik, mivel áprilisra már az úgynevezett beüzemelési munkákkal számolnak.

– Az új, beépítendő technológia évtizedekre meghatározza a búzatermelők lehetőségét, biztos piacot jelent a kisalföldi gazdáknak – vélekedett a vezérigazgató. – Természetesen a lisztpiacon is nagy jelentőségű a beruházás. A kiváló minőség, a jó kihozatal, az uniós követelményrendszer pedig már alapelvárásnak számít az új technológiával szemben.

Arra a kérdésre, hogy az új malomüzem területe része lesz-e a csornai ipari parknak, Csordás S. Tibor ekképpen válaszolt: „Jelenleg a szomszédjaként működünk."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Exhumált rábacsanaki kutyák

Exhumálták az elmúlt héten Rábacsanakon elhullott kutyákat. A csornai rendőrök rongálás gyanújával… Tovább olvasom