Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Építik az emlékművet

A kivitelezéshez szükséges összes pénz ugyan még nem áll rendelkezésre, de megkezdték a csornai 1956-os emlékmű építését. Várhatóan október 23-án adják át.
Épül az 1956-os emlékmű Csornán, a 85-ös főút mellett. A tervek szerint idén október 23-án adják át ünnepélyesen a városnak. A tervet megvalósító Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület elnökétől megtudtuk: továbbra is várnak támogatókat, árusítják a Kőjegyeket, mert valamennyi pénz még hiányzik.

– Jelenleg az összerakási munkálatokat végzik a szakemberek, a kivitelezés művészeti vezetője Árpási Tamás – tájékoztatott Neu-
berger Imre egyesületi elnök.

– Elkészültek a kelyhek, melyek majd a vasúti síneket rögzítik. Ha a zsaluzással, betonozással is végzünk, kezdődhet a kövezés és a sínek elhelyezése, amik az aranygömböt tartják. Várhatóan az idei október 23-i ünnepségre befejeződik az emlékmű építése. Sajnos, némi pénz még hiányzik, ezért kérjük mindazokat, akik úgy érzik, hogy támogatni szeretnék ügyünket, jelentkezzenek az egyesületnél. Továbbra is megvásárolhatók az erre az alkalomra kibocsátott Kőjegyek.
A csornai 1956-os emlékművet az eredeti elképzelés szerint már a tavalyi október 23-i ünnepségen átadták volna. Ősszel aztán kiderült, hogy az építési engedély kiadásával kapcsolatban nem várt nehézségek merültek fel, melyek akadályozták az eljárást.

Az alkotás felállítását támogatja a helyi, illetve a megyei önkormányzat, a szervező egyesület pályázaton is nyert támogatást, és nagy segítséget jelent az egyesület által kiadott Kőjegyek értékesítéséből befolyt összeg. A kivitelezés összköltsége 11 millió forint.

Cs. Kovács Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várják a gyerekeket pályázati sikerben bízva

Kónyban azokról a településekről fogadnak iskolás gyerekeket, amelyek önkormányzatával korrekt… Tovább olvasom