Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Építési telkekkel várják a letelepedni szándékozókat Bősárkányban

A szennyvízcsatorna megvalósítására fordítják energiájuk nagy részét Bősárkány vezetői ebben az évben. A pályázat második fordulója előtt állnak, már állítják össze az anyagot.

Bősárkány idei gazdálkodását a szennyvízcsatorna-beruházás határozza meg. Az önkormányzat készül a pályázat második fordulós benyújtására. Ezenkívül egy nagyobb fejlesztést terveznek a Hanság széli településen. Piacteret alakítanának ki. Szalay Imre polgármester elmondta: az építési, illetve a vízjogi engedélyre adták be kérelmüket. Amint ezek megvannak, hozzáigazítják a részletes megvalósíthatósági tanulmányt. Februárban adják be a tervek szerint a második fordulóra a dokumentumokat. Annak elbírálásáról tavaszig várnak értesítést.

Lippai Erzsébet és Ábrahám Sándor hetente kétszer piacoznak a faluban. Örülnének a vásártér fejlesztésének.
Lippai Erzsébet és Ábrahám Sándor hetente kétszer piacoznak a faluban. Örülnének a vásártér fejlesztésének.

– A csatornaprojekt természetesen a legfontosabb most az önkormányzatnál. Ezenkívül egy függőben lévő fejlesztésről számolhatok be – fogalmazott Szalay Imre. – A falu közepén szeretnénk kialakítani egy buszfordulót, illetve piacteret. Egy régi házat vásároltunk meg, lebontattuk és a telket összevontuk a szomszédos önkormányzati ingatlannal. Így nyertünk egy kétezer-hatszáz négyzetméteres területet.

Az elképzelések szerint ott építenénk ki a buszfordulót, váróval együtt. Mellette piactér lenne, illetve parkolók. Az előzetes számítások szerint mindez hatvanmillió forintba kerülne.

A Levente utcában eddig hat telek kelt el. Várják az újabb építkezőket.
A Levente utcában eddig hat telek kelt el. Várják az újabb építkezőket.

A polgármester hozzátette: egyszer pályáztak már a beruházásra, de nem jártak sikerrel. Idén arra számítanak, hogy sikerül támogatást szerezniük. A fejlesztést azzal magyarázta a községvezető, hogy jelenleg az utcán, a földről kínálják portékáikat a piacosok. Kulturáltabb, elfogadhatóbb környezetet akarnak biztosítani számukra.

– E két nagyobb program mellett kisebb fejlesztésekre gondolhatunk ebben az évben. Például járdaépítésre, javításra – jegyezte meg Szalay Imre.

Bősárkányban jelenleg 2163-an élnek. Az elöljárók a lélekszám megtartása, de inkább növelése miatt, kedvezményes építési telkeket kínálnak a településen. A házhelyek közül egyszerre hat is elkelt, azóta azonban csak érdeklődők vannak, vásárlók nincsenek. A lehetőség viszont azóta is fennáll.

Olvasóink írták

 • 3. janika 2011. január 13. 19:04
  „Tán nem heherésző vagy? Mást nem tudsz írni egyik cikkről sem!”
 • 2. sivatag66 2011. január 13. 01:34
  „"-résző! ???????????????????????????????????????
  Ez milyen szó akar lenni ???????”
 • 1. janika 2011. január 10. 17:00
  „Csak aztán el ne felejtsék itt is átverni a lakosságot a búvárszivattyús rendszerrel.Divat lakosságot kizsákmányoló kartellbe a áramszolgáltatót is bevenni. No megint jöhet a cenzor és a"hehehehe"-résző!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösségi programok egész évben Kapuváron

A kapuvári civil szervezetek összefogásával egész éves programsorozattal várják a város és a környék lakosságát. Tovább olvasom