Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Építési telkek kellenének és jobb utak

Markotabödögén a Fő utca rossz állapota, illetve az állítólag nemrégiben felbukkant szatír kiléte foglalkoztatja a helybelieket.
A markotabödögeieket mostanság a Fő utca állapota érdekli leginkább. Ami nem is csoda persze, mivel az úttest két szakaszon is szinte járhatatlan. A település polgármestere hiába levelez, kilincsel a különböző illetékes szervezeteknél, még csak ígéretet sem kap a javításra.
Ez a téma a markotai boltban is, ahol Szűcs Miklósné Ilonka szolgálja ki a nagy melegben betérőket. „Itt legalább hűs van és a híreket is meghalljuk" – mondja az egyik vásárló.

– Nemrégen Győrben voltunk vásárolni – kezd is hozzá a boltos a történetekhez. – Ott is lekiabált egy ismerős: „Mikor lesz már jó út a faluban, majdnem leszakadt a kipufogóm, mikor arra jártam." Nem tudtam neki mit mondani, csak szégyenkeztem.
Szűcs Miklósné a legújabb, a markotabödögei lányokat, asszonyokat érintő történésekről is beszámol: állítólag szatír járja az utcákat.
– Azt mondják, fekete autóval közlekedik és meztelenül riogatja az asszonyokat. Állítólag már ketten is összefutottak vele. Azt mondják, egyikük úgy megijedt, hogy alig tudták lefejteni a kezét a bicikliről. Biztos igaz, ha ennyi ember beszéli már – mondja.

A boltban magukra hagyjuk a szatírról szóló történeteket ecsetelő asszonyokat. Utunk a futballpálya mellett vezet, néhány éves az öltöző, gondozott a pálya, sőt, már villanyvilágítás is van. Egykor szebb napokat, nagy sikereket ért meg a helyszín, ma a tabella végén szerénykedik a csapat. A helyiek fogadkoznak, majd a mostani szezonban erősítenek.
Az egyik mellékutcából gondozott, szépen nyírt füves terület nyílik. Hegedűs László az ottani játszótér eszközeivel bíbelődik. Az egyik hinta szakadt le.

– Megcsinálom, mielőtt balesetet okoz – mondja a fiatalember. – A játszóteret egyébként mi, fiatal apukák csináltuk a gyerekeknek, azelőtt birkalegelő volt itt. Az önkormányzatnál érdeklődtünk, tudnak-e segíteni, a polgármester asszony pedig az óvoda régi játékait ajánlotta fel. Elhoztuk, felújítottuk, most így szolgálják a legkisebbeket.
Hegedűs Lászlóval beszélgetve nem hagyhatjuk említés nélkül a focit sem. Az egykori „ezüstcsapat" lelkes középhátvédje volt, most az öregfiúkat erősíti. Szlovákiába készülnek éppen, ahol az ottani testvérközség látja vendégül őket. Hegedűsék udvarában uborkakordon is látható, százötven méter. „Csak hogy a feleségemnek legyen elfoglaltsága"– magyarázza a házigazda, miért is foglalkoznak még az ültetvénnyel. Aztán a fiatalokra, a községben maradásra terelődik a szó. Laci azt mondja, építési telek kellene még, lenne érdeklődő, mert a családi házakat drágán kínálják. Meg a lebontással is vesződni kell.
Búcsúzóul Hegedűs László még figyelmeztet: a falu közepén óvatosan hajtsunk a rossz út miatt. Mindenki látja ugyanis, hogy veszélyes a szakasz, akiknek kellene, mégsem tesznek ellene semmit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilban és Páliban is megalakult a polgárőrség

A Rábaközben egyre több településen ismerik fel a polgárőrség létrehozásának fontosságát. Az elmúlt hónapokban Szilban és Páliban meg-, Csornán pedig átalakult a szervezet. A szili polgármester, Lengyel Lajos elmondta: három éven keresztül szorgalmazta a polgárőrség megalakítását. Úgy vélte, idősödik a falu, ráadásul a személy- és vagyonbiztonság körül nincs minden rendben az országban. Tovább olvasom