Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Enyhítenének a munkanélküliségen

A csornai Cigány Kisebbségi Önkormányzat frissen megválasztott elnöke szerint a legfőbb gondjuk a munkanélküliség.
Csornán megtartotta alakuló ülését a Cigány Kisebbségi Önkormányzat október elsején megválasztott testülete. A korelnök, Lakatos József köszöntője után Borsodi András, a helyi választási bizottság elnöke tájékoztatta a jelenlévőket a cigány kisebbségi önkormányzati választás végleges eredményéről. Elmondta, hogy július 15-i határidőig hatvankilencen vallották magukat a cigány kisebbséghez tartozónak.

Október elsejére, a választás napjára ez a szám elköltözés miatt eggyel csökkent. A választáson ötvenöten vettek részt és tizennyolc jelöltre szavaztak. Közülük öten – Lakatos József, Lakatos Tamás, Orsós Tibor, Kalányos Sándor és Poór László – jutottak be a testületbe. Poór László betegség miatt nem tudott megjelenni az alakuló ülésen.
A továbbiakban a testület tagjai letették az esküt, majd Borsodi András átadta a megbízóleveleket. Végül a testületi tagok megválasztották a tisztségviselőket; elnöknek Lakatos Józsefet, elnökhelyettesnek Lakatos Tamást.

Lakatos József szerint a legfontosabb feladat a munkanélküliség megszüntetése lenne. Mint fogalmazott, ismer olyan cigány családokat, akik számára a napi betevő előteremtése is gondot okoz, nem beszélve a közüzemi számlák kifizetéséről.

– Mielőbb megkeresem a város polgármesterét, hogy szót váltsunk a romák helyzetéről, s egyben kérem az önkormányzati vezetők segítségét a gondok megoldása érdekében – tette hozzá az elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztés helyett állagmegóvás

Hagyomány, hogy évente egy alkalommal jótékonysági koncertet rendeznek Csornán a Margit Kórház… Tovább olvasom