Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Enesei ecsetvonások Győrben

Tavaly több helyi programmal az „Enesei alkotók évét" tartották. A helyi amatőr művészek most a megyeszékhelyen mutatkoznak be március végéig.

– Az elmúlt év az „Enesei alkotók éveként" (is) vonul be a község életébe, melynek keretében a helyi festők, kézművesek és egyéb amatőr művészek négy alkalommal mutatkozhattak be a helyi és ide látogató érdeklődőknek – mondta el a Kisalföldnek Mesterházy József polgármester. Kiemelte, fontosnak tartják, hogy az összegyűjtött helyi értékeket megmutassák a tágabb környezetnek is. Enese számos amatőr művésszel büszkélkedhet, melyek között zenészek, festők, foltvarrók, grafikusok és kézművesek is megtalálhatók.

– A 2014-es évet a zenészekkel kezdtük, majd a festők következtek, októberben és decemberben a kézimunkázók, foltvarrók mutatkoztak be egy helyi babagyűjtővel együtt – mondta az enesei vezető.
A négy tavalyi program és kiállítás anyagából a község egy kiadványt is megjelentetett, mely a napokban kerül a nagyközönség elé, ebben közel harminc enesei amatőr művész anyagát tekinthetik meg az érdeklődők.

Győri tárlat
A győri Hotel Konferenciában mutatkoznak be az enesei amatőr művészek. A tárlaton Bancsó Lajos, Sándor Ernő, Sándor Linda, Patai Zoltán, Élő Attila, Jakab Katalin, Ratatics Gábor és Kocsis Szabolcs munkái láthatók március végéig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büntetőeljárás a kábeltépő ellen

A Csornai Rendőrkapitányság rendészeti osztálya vasúti közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség… Tovább olvasom