Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Enesei alkotók éve idén is

Egy tavalyi, önkormányzati kezdeményezésre indult el az „Enesei alkotók éve" programsorozat.

– A tavalyi sikereket látva idén is folytatjuk a programot – mondta el lapunknak Mesterházy József enesei polgármester. A helyi festők, kézművesek, foltvarrók munkáiból és zenészek portréiból egy kiadványt is szerkesztett a községháza, melyben a mintegy 30 amatőr művész munkáit örökítik meg.

Mesterházy József: A tavalyi sorozatból kiadvány is készült.
Mesterházy József: A tavalyi sorozatból kiadvány is készült.


– Tavaly a zenészek kezdtek, ezt követően még három rendezvény volt a faluban. Később az enesei festők munkáit a megyeszékhelyen is megtekinthette a közönség – mondta a polgármester. Mesterházy József hangsúlyozta: elsősorban a község önmagának szerette volna bizonyítani, mit is tud Magyarországon napjainkban egy kisközösség felmutatni.

– Egymás megbecsülése: talán ez lehetne a legfőbb mozgatórugója a kezdeményezésnek – tette hozzá. Kiemelte: előfordult, hogy egy-egy amatőr művész mellett élő sem tudta, mi mindennel foglalatoskodik a szomszéd.
Az enesei alkotók egyike Sándor Linda.

– Barabás Lászlóhoz jártam rajz- és festési technikáim fejlesztésére, ám nem a művészpályára képzeltem magam már iskolásként sem – tette hozzá az amatőr festő. Hangoztatta: számára a festészet mindenképpen egyfajta önkifejezés. Ahogy lapunknak elmondta, van olyan képe, melyet egy éjszaka alatt befejezett, ám olyan is akad, melyet hónapokig javítgatott.

Sándor Linda: Tájképeivel, portréival állandó résztvevője az amatőr enesei alkotóműhelynek.
Sándor Linda: Tájképeivel, portréival állandó résztvevője az amatőr enesei alkotóműhelynek.


Mostanában egy kicsit kevesebb az ihlet és több a „földönjárás", hiszen gyermeke kitölti szinte minden idejét – árulta el. Képei azonban ébren tartják a művészet iránt az érdeklődést, egyik portréja éppen a napokban kelt el. Tájképeivel, portréival állandó résztvevője az amatőr enesei alkotóműhelynek.
– Terveink szerint zenei programmal – kórusokkal – kezdjük az idei sorozatot március 28-án. Majd év közben a képző- és kézművesek következnek – mondta a polgármester. Mesterházy József kiemelte, az amatőr fesztiválokkal elsőként a helyieket szeretnék megszólítani. – Fontos, hogy jobban figyeljünk egymásra, a hobbijukban kiteljesedett emberek a közösségükre is jó hatással vannak. Talán ez a rendezvénysorozat legfontosabb üzenete – fogalmazott.   

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mészáros Tamás - Amerikai díjra jelölve

Mészáros Tamásékat a minap egy amerikai szervezet jelölte az a cappella stílus nemzetközi… Tovább olvasom