Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Enese: új iskolai zsibongóépület pályázati pénzekből

Száz meg száz színes léggömb adta hírül szombaton az enesei diákok örömét. A nyüzsgő gyereksereg ünnepélyes tanévnyitón vehette birtokba az új iskolai zsibongót, amelyet az önkormányzat pályázati pénzekből tudott megvalósítani.
Kétszázharminckét diák, köztük tizennégy elsős sorakozott szombaton az enesei iskola udvarán. A tanévnyitó ünnepségen Ferenczi Imréné igazgató azt kívánta a gyerekeknek, hogy a tudás fájának legmagasabb ágára jussanak és szorgalmas munkával, példás viselkedéssel hálálják meg az idei tanév legnagyobb ajándékát, a közel háromszáz négyzetméteres zsibongóépületet.

Eszterházy József polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy az enesei – a városi általános iskolákat nem számítva – a megye tizennegyedik legnagyobb oktatási intézménye eredményei szerint pedig az oktatási tárca felmérése alapján az ország falusi iskolái közt az első harmadban foglal helyet.

Az új zsibongót Gémesi György országgyűlési képviselő adta át a gyerekközösségnek. Az MDF-es politikus szólt arról, hogy mikor júniusban Enesén járt, kétkedéssel hallgatta a polgármester lelkes terveit. Most örömmel tapasztalhatja, hogy „a kis település" nagy erőfeszítése rekordidő alatt valósult meg. Véleménye szerint az új épület a jövőben nemcsak az iskola, hanem a falu közösségét is erősíti. Az ünnepség végén száz meg száz színes léggömb emelkedett a magasba, hogy a környékbelieknek is hirdesse, Enesén nagy esemény történt.

Húszmillió forintos beruházás

A háromszáz négyzetméteres közösségi tér Enese régi (1865-ben épült) és új iskoláját köti össze. A zsibongó jórészt a Jövő Ház Alapítványnál és a CÉDE területfejlesztési tanács pályázatán nyert pénzből valósulhatott meg. A néhány hét alatt elkészült, húszmillió forintos beruházás a jövőben a fejlődő település, de akár a környék egyik oktatási-kulturális központja lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösen búcsúztatták a jó időt

Mintegy ezer csornai búcsúztatta együtt a nyarat szombaton a termálfürdőben megrendezett Nyárutó… Tovább olvasom