Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Energiatakarékos gépek rászorulóknak

A beledi Egyesített Szociális Központ pályázatának eredményeként energiatakarékos háztartási gépeket kapnak a rászorulók. Az intézmény hagyományos jótékonysági akcióit idén is megrendezik.

Külföldi adományokból és pályázati forrásokból segítik a rászorulókat Beledben és környékén. A beledi Egyesített Szociális Központ Németországból és Svédországból kapott téli ruházatot, melyeket december 9–10-én osztanak szét – immár hagyományos akciójukkal – a helyi és környékbeli rászorulók közt.

Odoricsné Buthi Krisztina intézményvezető lapunknak elmondta, a meghívásos rendszeren alapuló adományosztásra száz-százhúsz családot várnak, akik közt a nyáron és a hónap elején kapott svéd és német szállítmányokat szétosztják.

Karácsonyi ünnepvárás az Egyesített Szociális Központnál. Fotó: Kisalföld-archívum
Karácsonyi ünnepvárás az Egyesített Szociális Központnál. Fotó: Kisalföld-archívum

– Újdonság az idei évben, hogy a vidékfejlesztési minisztérium pályázatán olyan forrásokat nyert a Beled Ifjúságáért Egyesület, melyekből nyolc darab energiatakarékos háztartási gépet – elsősorban hűtőt és mosógépet – vásárolunk, majd a leghátrányosabb helyzetű családoknak adjuk azokat – mondta Odoricsné Buthi Krisztina. Hozzátette, a berendezések ára már Beledben van, a napokban be is szerzik a gépeket.

– A hagyományokhoz híven a gyermekek sem maradnak ki az ünnepi adományokból, nekik december 22-én – a tavalyi évhez hasonlóan – ajándékcsomagokat osztunk ki – mondta az intézményvezető. A műsorral (és egy kis ünnepi kaláccsal) egybekötött akcióban hatvan gyermeknek jut ajándék.

Az év végi jótékonysági akciókban a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat munkatársai vesznek részt.

A beledihez hasonló akciót szerveznek évről évre a kapuvári családsegítők is, akik immár hagyományosan a Szent Anna-templomban összegyűjtött adományokat osztják ki az arra rászorulóknak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt fejlesztési pályázat elbírálására várnak Rábacsécsényben

Civil tanácsadó bizottság létrehozásáról döntött a rábacsécsényi képviselő-testület. A döntések… Tovább olvasom