Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Energetikai korszerűsítés a beledi óvodában több mint 42 millióból

Több mint 42 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével korszerűsíti energetikai rendszerét a Beled városa a mikrotérségi óvodában.

A városnak évről évre egyre nagyobb fenntartási költséget kellett fizetnie a fosszilis energiahordozók árának folyamatos növekedése miatt, így gazdasági szempontból is indokolttá vált az épület energetikai korszerűsítése.

A projekt fő célja az energia hatékonyság növelése, a megújuló forrásból nyerhető energia hasznosítása, szem előtt tartva az ésszerű fosszilis energia felhasználást a környezetünk káros anyag terhelésének csökkentése mellett.

A város eddig is nagy hangsúlyt fektetett a gyerekek környezetvédelmi oktatására, az épület energetikai korszerűsítése pedig tovább erősíti a lakosságban és a gyerekekben a fenntartható fejlődés fontosságát. Az óvoda nem csak energetikailag, hanem esztétikailag is megújul, amely tovább növeli a település és a kistérség vonzerejét.

A projekt keretében végrehajtott fűtés- és világítás korszerűsítésével, napkollektoros melegvíz-ellátással, a tető és homlokzatszigeteléssel kisebb hőmennyiség előállítására, valamint 7,5 kW háztartási kiserőmű beépítésével kevesebb villamos energia vásárlására lesz szükség, ami a környezetterhelés és a költséghatékonyság szempontjából is pozitív hatású.

A fejlesztés célja az óvodaépület energiafelhasználásának csökkentése és a felhasználók komfortérzetének növelése. E cél egybeesik a 2011. január 15-én útjára indított Új Széchenyi Terv zöldgazdaság-fejlesztési koncepciójának egyik kiemelt céljával, vagyis az energiahatékonyságon alapuló technológiák ösztönzésével.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turisztikai, marketing- és ökológiai kutatások

A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület (RVE) koordinálásában, a LEADER-pályázatok keretében három… Tovább olvasom