Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Emléktábla a határt őrzők tiszteletére

A mindenkori határt őrzőkre emlékeztek Csornán a volt határőr laktanyá területén. Ezután pedig minden év júniusában tisztelegnek a most felavatott emléktáblánál.
A Győri Határőr Igazgatóság Nyugdíjasainak Egyesülete kezdeményezésére - aktív és nyugdíjas tisztek, tiszthelyettesek, polgári alkalmazottak, vendégek jelenlétében - emléktáblát avattak pénteken Csornán a volt határőr laktanyában.

Előbb az Obsitos Nosztalgia Dalárda katonadalokból összeállított műsorát mutatta be, majd a narrátor Krasznai Tamás operaénekes, egykori határőr többek között arról beszélt, hogy Csornán 1947-től 1998-ig folyamatosan szolgáltak határőrök. Először a Ráth kastélyban helyezték el a katonákat, 1952-től pedig a laktanya volt a szálláshelyük, ahonnan véglegesen közel tíz éve vonták ki a sorozott állományt. A továbbiakban Cseri József ezredes a Győri Határőr Igazgatóság igazgatója, Turi György Csorna polgármestere, Bári Olga két határőrfiú édesanyja és Laczik László nyugdíjas alezredes mondott beszédet. Az emléktáblát Cseri ezredes leplezte le és a jelenlévő egyesületek, szervezetek képviselői elhelyezték a megemlékezés koszorúit.

Takács Imre, a Nyugdíjasok egyesületének elnöke jelezte, hogy ezentúl minden év júniusának utólsó péntekén délután két órakor megkoszorúzzák az emléktáblát. Az ünnepség a Szózattal ért véget.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idősek nyári étkeztetése a leállások idején

Az iskolai szünetben több községben hosszabb-rövidebb időre a községi konyhák is leállnak. Ebédelni azonban ilyenkor is kell. Egyes településeken a helyiek már készülnek a szünetre és megoldják étkezésüket. Vannak, akik házhoz szállíttatják az ebédet. Tovább olvasom