Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Emelkedik a szemétszállítás díja Kapuváron

Kapuvár képviselő-testülete hétfői ülésén a költségvetés elfogadása mellett beszámolót hallgatott meg a város közrendjéről és közbiztonságáról, illetve a szemétszállítási rendeletet is módosította.
Az úthálózat fejlesztéséről szóló koncepciót későbbre halasztották a képviselők. A város közbiztonságáról Tellesz Endre alezredes, kapuvári kapitány adott tájékoztatást a képviselőknek. Számadatokkal igazolta, hogy a helyzet a tavalyihoz képest nem változott jelentősen, így Kapuvár és környéke bűnügyi szempontból továbbra is békésnek mondható. Az ülésen részt vett dr. Szabadfi Árpád, a megyei rendőr-főkapitányság vezetője is, aki arról beszélt, hogy a kapuvári egyenruhások magas színvonalon, évről évre egyenletesen teljesítenek. A képviselők hozzászólásaikban mind elégedettségüknek adtak hangot a rendőrség munkáját illetően.
Téma volt a testületi ülésen a Rekultív kft. tevékenysége és módosították a szemétszállítási díjat is. Eszerint március elsejétől 11,8 százalékkal többet, vagyis a 110 literes edényért 145 forintot kell fizetni.
Napirenden szerepelt az ülésen Kapuvár úthálózat-fejlesztési koncepciója. Kóczán Zoltán azt kérte társaitól, hogy pillanatnyilag ne állítsanak fel sorrendet az utcák között, csak abban egyezzenek meg, hogy 18 út megújul. Természetesen ezután a képviselők mindannyian saját választókörzetük utcái mellett szálltak síkra. Gál Imre például azt javasolta, hogy a város vegyen fel 40–50 millió forint hitelt erre a célra, Cserpes András pedig azt indítványozta, hogy minden körzetben egyenlő arányban végezzenek munkálatokat. Az alpolgármester szerint a hitelfelvétel lehetőségét a költségvetés alakulásának függvényében szabad megvizsgálni. Hosszas vita után végül dr. Biró Péter Borsodi Tamás jegyző javaslatára a márciusi ülésre napolta el az útkoncepció tárgyalását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliós költségvetés maradékelven

Bár egyelőre csökken Bogyoszló lélekszáma, a település polgármestere reméli, hogy előbb–utóbb… Tovább olvasom