Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Emelkedik a hődíj, külsős cég adja a háziorvosi ügyeletet

Kapuvár - A kapuvári képviselő-testület hétfői ülésén a lakossági hődíj emeléséről döntöttek a képviselők. Eszerint az eddigi 2849 forintos díj helyett december elsejétől 3066 forintot kell fizetni gigajoulonként.
Hámori György polgármester ezzel kapcsolatban kijelentette, magas a kapuvári fűtésdíj, de az emelést a gázár változásához igazították. A testület több tagja is felvetette, a város vezetése gondolkodik azon a megoldáson, hogy a helyi távfűtés rendszerét egy önkormányzati tulajdonú céggel működtessék, ám a polgármester hozzátette, a kérdés megvitatása nem csak néhány hónapot vesz igénybe.

A testület tárgyalt a háziorvosi ügyelet rendszeréről is. A plénum végül egy külsős cégre bízta a kistérségi házi- és gyermekorvosi ügyelet működtetését. A füzesabonyi Oxytrans Kft. jövő év január elsejétől működteti az ügyeleti rendszert.

Döntés született a Fő tér 11. szám alatti üzlethelyiség bérbeadásáról. A képviselők szavazása alapján az üzletet 250.000 forint havi bérleti díjjal, tízéves tartamra hirdeti meg a városháza.

Olvasóink írták

 • 8. Egressy 2008. december 07. 12:28
  „T. Imre 82
  Azért szavaznak igennel, mert az előző testület/ek/ olyan szerződést kötöttek, hogy amennyiben a szolgáltató papiron levezeti, hogy neki a " nem" szavazatból kára keletkezik, akkor az önkormányzat fizeti a különbözetet!”
 • 7. Imre82 2008. december 05. 12:12
  „Kedves Mindenki!

  Ha szerződések vannak, akkor miért a testületnek kell döntenie? Ha meg a testület dönt arról, hogy legyen e emelés, akkor miért szavaztak igennel?

  Üdv”
 • 6. magyarattila 2008. december 04. 22:08
  „Kedves kisföld

  Egyetértünk...

  Sokszor azonban kényszerpályán mozgunk, vagy annyira szűk a mozgásterünk az önkormányzati döntéseknél, hogy azt sokan el se hinnék. Sokakat ez nem is érdekel, viszont automatikusan mindenben a rossz szándékot a hozzá nemértést vagy egyenesen az ´egyetemleges politikusi gonoszságot´ keresik. Ez néha elszomorító érzés és emellett persze ennek sincs köze az értelmes, tiszta beszédhez és az őszinteséghez.

  Üdvözlettel!”
 • 5. kisföld 2008. december 04. 12:35
  „Kedves magyarattila !
  Igazándiból nekem nem az intézkedések jogosságával van bajom, hanem a politikával. Bekapcsolom a TV-és hallom O.V. embereket megnyugtató beszédét, hallom ,hogy dicséri a kormány helyes intézkedéseit, hallom, hogy kéri azon önkormányzatok vezetőit ahol FIDESZES vezetés van a terhek csökkentésére. Attila erről van szó! A magánszektor bevonását az egészségügybe nem a FIDESZ ellenzi legvehemensebben ? Én a jobbító intézkedéseket nem ellenzem, inkább helyeslem. A tiszta őszinte beszédnek van értelme!
  Tisztelettel!”
 • 4. magyarattila 2008. december 03. 08:52
  „Kedves kisföld

  Ha figyelmesen olvassa el a cikket, a gázár változáshoz igazítás miatt emelkedik a fűtésdíj.
  A díj egy számítási képlet alapján kerül megállapításra, amelyet szerződés rögzít.
  A képletben szereplő tényezők esetleges változása a díjak változását vonja maga után.
  A szolgáltató és az önkormányzat egyetlen képletben szereplő tényező módosítását sem kezdeményezte, viszont a gáz ára emelkedett. A képlet alapján tehát változott az ár.

  Kár O.V. üzenetét emlegetnie, hiszen nem ő döntött a gázáremelésről.

  Persze ettől még nem jobb a helyzet, reméljük enyhe tél lesz megint...”
 • 3. kisföld 2008. december 02. 20:22
  „Engem az lep meg, hogy O.V. üzenete süket fülekre talált a hő díj emelésekor, az meg különösen, hogy az egészségügyi ellátásba bevonják a magánszektort. ( Mit a FIDESZ felső vezetése görcsösen ellenez! Alsószinten minden más ? Vagy, bort iszik- vizet prédikál ?)”
 • 2. P.mester 2008. december 02. 13:03
  „látom Ön ma is erőspaprikát evett reggelire :(”
 • 1. matriné 2008. december 02. 10:10
  „Lám nemcsak Győrben nyúzzák a népet az "ár"drágítóik! Közben meg elzsebelik a milliárdos hasznot, osztozkodnak rajta a díjemelők? Ez miféle demokrácia? Nem rég még büntették a haszonlesőket az ár drágítókkal együtt!Cél a lakosság kifosztása? Hisz minden szolgáltató gátlástalanúl feji a lakosság pénztárcáját! Itt miért ne tennék,ha nincsenek érte üldözve?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljesen felújítják a rendelőt

Kapuvár - Hétszázkilencvenegymillió forintos támogatási szerződést írtak alá tegnap Budapesten. A… Tovább olvasom