Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Emberrabló is fennakadt a rendőrség hálóján

Eredményes volt a Csornai Rendőrkapitányság elmúlt egyéves ténykedése az országos akciókban. Körözött emberrablót is fogtak a fokozott ellenőrzések során.
A Kistérségi Egyeztető Fórumot tájékoztatta a minap Csorna és környéke közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről dr. Erdős István városi rendőrkapitány. Kiderült: a térségben nincs ok nyugtalanságra, a közbiztonság tovább erősödött.

Az országos rendőrfőkapitány által tavaly meghirdetett intézkedési terv végrehajtásáról, eredményeiről is beszámolt a kapitány. Elmondta: hetente fokozottan ellenőrizték a körzetükhöz tartozó településeket, összesen 4543 szolgálati órát teljesítettek, járműveik 21.657 kilométert futottak. Kiemelte: a tapasztalatok ismét igazolták, hogy a bűncselekmények jó részét az utazó bűnözők követik el a Rábaközben. Mintegy negyvenszázaléknyi róható a terhükre.

 A polgármesterek, polgárőri vezetők meg- nyugodva hallgatták, hogy nincs okuk
A polgármesterek, polgárőri vezetők meg- nyugodva hallgatták, hogy nincs okuk
aggodalomra.A fokozott ellenőrzések során tizenkilenc előállításuk, illetve tíz elfogásuk volt. Fennakadt a biztonsági hálón például egy emberrablás miatt nemzetközi körözés alatt álló szlovák állampolgár is. Rajta kívül fogtak el fa- és fémtolvajokat is. Kisebb súlyú jogsértések miatt százhetvenháromszor tettek szabálysértési feljelentést. Helyszíni bírságot kétszázhatvanketten kaptak, akik összesen több mint másfél millió forintot fizettek be. Dr. Erdős István kiemelte: a munkából derekasan kivették részüket a területükön működő polgárőr-egyesületek, illetve az önkormányzatokkal való együttműködés is segítette a rendőröket.

Felhívta a figyelmet: a különböző bűncselekmények felderítésében sokat segítene, ha térfigyelő kamerák működnének a településeken.

Mint mondta: jellemző bűneset, hogy nem lakott családi házakba törnek be, ám nagy a felelőssége a tulajdonosoknak is. Gyakran ugyanis ők sem tesznek meg mindent értékeik biztonságáért. Ugyanígy szaporodnak a gépkocsifeltörések is, minden esetben az utastérben jól látható értékeket loptak el.

Kérdésre válaszolva Erdős alezredes elmondta: az úgynevezett trükkös lopások előfordulnak, de nem annyira jellemzők. Ezek megelőzésében nagy szerepe lenne a helyiek figyelmének, éberségének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támadás a höveji márka ellen

Egy alföldi magánszemély megtámadta a höveji csipke márkavédelmi bejegyzését. O. L. szerint a höveji… Tovább olvasom