Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Elzárták a vizet a csornai termálban

Víz nélkül maradt a csornai termálfürdő. A Pannon-Víz rt. zárta el a vízcsapot az üzemeltető tartozása miatt.
Víz nélkül maradt a csornai termálfürdő. A Pannon-Víz rt. azért zárta el a vízcsapot, mert az üzemeltető Kerti Park kft. több mint tizenegymillió forinttal tartozik a szolgáltatótársaságnak. Az intézkedéssel a céghez tartozó kertészet is víz nélkül maradt. Sipőcz Ernő elnök-vezérigazgató a Kisalföldnek elmondta: nem büntetni akartak, csak figyelmeztetni a kizárással.

– Többször kerestük a kapcsolatot a kft.-vel, írásban és telefonon is, de a többszöri felszólítás ellenére sem voltak hajlandóak fizetni – tájékoztatott Sipőcz Ernő. – Amennyiben rendezik a számlát és erről az igazolást is bemutatják, azonnal visszakapcsoljuk a strandot és a kertészetet a rendszerre.

Tegnap reggel a Pannon-Víz csornai munkatársai Déri István helyi üzemmérnökség-vezető irányításával leszerelték a vízórát. A kizárás azért is kellemetlen lehet az üzemeltetőnek, mert a fürdőhöz tartozó kempingben jelenleg is külföldi turisták tartózkodnak. Pk már a reggeli mosakodást sem tudták elvégezni és a reggeli kávéhoz is hiányzott a víz. Miközben a szakemberek az elzáráson dolgoztak, német rendszámú, lakókocsis autó kanyarodott a termálhoz. Mikor megtudták, hogy ivó- és fürdővíz pillanatnyilag nincs a létesítményben, csalódottan indultak tovább. Rövid időn belül egy osztrák jármű és még két kerékpáros járt ugyanígy.

A strand a nyugati oldalán csatlakozik a város vízrendszeréhez. Itt szerelték le a mérőberendezést és szállították el. A tolózárat mindaddig zárva tartják, amíg a Kerti Park nem fizet.

Az üzemeltetőnek szerencséje, hogy most az időjárás sem megfelelő a strandoláshoz, ezért a fürödni vágyók sem tolonganak a kapuk előtt. A hétvégére azonban változhatnak a körülmények és most tartják a csornai búcsút is. Ennek ellenére nem biztos, hogy nyitva lesz a strand. Szabó László, az üzemeltető vállalkozás kereskedelmi vezetője érdeklődésünkre kifejtette: „A céget nagyon rosszul érinti a víz elzárása, de gyorsan intézkedtünk. Utaltuk a pénzt, a régen lejárt tartozást rendeztük. Júniusig kifizettük a vízdíjat. A júliusi számla maradt még nyitva, de szinte biztos, hogy a jövő hétre helyreáll a rend, és a visszakötés elől elhárulnak az akadályok."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útépítésekről, iskolai ügyekről döntöttek

Intézményirányítói társulást köt a csornai és a pásztori önkormányzat. Szerződésük szeptember elsején lép életbe, mely szerint a Széchenyi István Általános Iskola fogadja a vidékről érkező gyerekeket. A községből bejáró tanulók minden kedvezményben részesülnek, amit a helyiek is igénybe vehetnek. Lehetőségük lesz kedvezményes nyári táborozásra Tovább olvasom