Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Elviszik az olajoshordókat a határból

Elszállítják végre a veszélyes hulladéknak számító olajoshordókat a dénesfai határból.

A Kisalföld közbenjárására elszállítják a veszélyes hulladéknak számító olajoshordókat a dénesfai határból. Az Agip Hungaria Rt. kenőanyag-üzletágának vezetője  a lapunkban megjelent fotókról ismerte fel cégük hordóit.

Legutóbb terepszemlét tartottak a szakemberek a használati viszonyok tisztázásra a Dénesfa határában található illegális szeméttelepen. Korábbi cikkünk után Takács János, az Agip Hungaria Rt. kenőanyag-üzletágának vezetője kereste meg szerkesztőségünket és felajánlotta cége segítségét.

– A megjelent felvételen megdöbbenve ismertem fel cégünk hordóit – indokolta döntésüket Takács János. – Azért lepődtem meg, mert az Agip Hungariának van olyan szolgáltatása, hogy az olajos hulladékokat, tehát a hordót és a felhasználás során keletkező szennyezett anyagokat ingyen összegyűjtjük és elszállítjuk. Vagyis semmi nem indokolta, hogy végül a dénesfai határba kerüljenek.

Takács János elmondta: „rendes" esetben az elszállítás módja egyszerű. A begyűjtést végző szolgáltató a helyszínről speciális kísérőjeggyel ellátva hozza el a veszélyes hulladékot. Ezen viszont pontosan fel kell tüntetni, hogy ki a feladó. A dénesfai esetben kérdéses, hogy ki számít feladónak. Neki ugyanis mint „hulladéktermelőnek" évi elszámolást kell benyújtania. Takács János ígérte: ha erre megoldást találnak Dénesfán, elszállítják a hordókat.

A Kisalföld az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőségtől megtudta: nincs akadálya annak, hogy az önkormányzat vállalja a „feladó" szerepét és az erről készült dokumentációt megőrizze. Takács Lajos,  a község polgármestere örömmel vette az Agip felajánlását. Mint mondta, legalább a veszélyesnek számító hulladék nem károsítja tovább a falu környezetét. Az elszállítás időpontjáról a felajánló és az önkormányzat egyeztet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enese várja az elnyert pénzeket

Egy esztendeje tagja hazánk az Európai Uniónak. A települések vezetői egy évvel korábban bizakodtak és uniós forrásokat reméltek a csatlakozás nyomán. Játszótérépítés, intézményfelújítás, eszközbeszerzés és rendezvények szervezése szerepelt többek között azon tervek között, amelyeket brüsszeli támogatásokból szerettek volna megvalósítani. Tovább olvasom