Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Élvezik a kormány támogatását

A Kisalföld vállalta, hogy sorra bemutatja Csorna polgármesterjelöltjeit.

A Fidesz–KDNP pártszövetség dr. Bónáné dr. Németh Katalin jogászt indítja, aki négy éve önkormányzati képviselő. „Szereti Csornát és szeretne tenni városáért."

– Nagy kő esett le a szívéről, amikor Turi György bejelentette, hogy visszavonul?
– Én nem valaki ellen indultam, hanem valamiért. Szeretem a várost, Csornáért és a csornaiakért akarok dolgozni. Mindegy, kik a politikai vetélytársak.

– Mégis komoly ellenfél lépett vissza.
– Ha Turi György úgy érzi, hogy eljött az ideje a visszavonulásnak, biztosan jól meggondolta és nyilván a számára legjobb döntést hozta meg. Tiszteletben tartom, jó pihenést kívánok neki.

– És azt mivel indokolja, hogy ön a legalkalmasabb a polgármesteri tisztségre?
– Ezt talán nem is nekem kellene indokolnom.

– Kinek tegyem fel a kérdést?
– Büszke vagyok rá, hogy a kormányzó párt helyi, megyei és országos választmánya is alkalmasnak tartott arra, hogy polgármesterjelöltként indítson. De arra talán még inkább, hogy nagyon sokan biztattak a városban is: vállaljam a megmérettetést. Amióta pedig hivatalosan bejelentettük indulásomat, naponta találkozom a helyiek szimpátiájával, hallom biztató véleményüket. Számomra ez a legfontosabb. Persze döntésemhez az is kellett, hogy önmagam is alkalmasnak tartsam magam a feladatra. Van önkormányzati tapasztalatom, kiismerem magam a jog útvesztőiben és szakértő csapat áll mögöttem. A kérdést azonban, hogy ki is a legalkalmasabb polgármesternek, majd a csornaiak válaszolják meg.

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin: „Sok problémát ismerünk, azt is tudjuk, hogy mindenkinek a magáé a legsúlyosabb.
Dr. Bónáné dr. Németh Katalin: „Sok problémát ismerünk, azt is tudjuk, hogy mindenkinek a magáé a legsúlyosabb."

– Az elmúlt hetekben azzal kampányoltak, hogy a kormány önök mögött áll. Konkrét dolgokkal azonban még nem álltak elő.
– Az, hogy élvezzük a kormány támogatását, nem kétséges és nem üres frázis. Az sem kétséges, hogy mindez számít Csorna fejlődése szempontjából. Világos és konkrét példák a napelemgyár beruházójának nyújtott egymilliárd forintos támogatás és a kórházi rendelőintézet építéséhez adott több mint másfél milliárd forint. Mindkét fejlesztés óriási dolog a város életében és bizonyítéka, hogy a kormány kész kiállni mellettünk. További példaként említem a járásközpontoknak, így Csornának is ígért uszoda közeljövőbeli építését. Mi tele vagyunk tervekkel, és megvalósításukban természetesen számítunk a kormány segítségére.

– Tudja már, mik lesznek az első intézkedései, ha megválasztják?
– Első nincs, csak elsődleges intézkedések vannak. Olyan viszont rengeteg. Sok problémát ismerünk, azt is tudjuk, hogy mindenkinek a magáé a legsúlyosabb. Nekünk a megoldásokat kell megkeresnünk.

– Felsorolásszerűen például mire?
– Munkahelyek teremtésére, a meglévő vállalkozások
segítésére, a csapadékvíz-elvezető rendszerre, utak, járdák, terek felújítására. A termálvízre, a gyógyturizmusra, a fiatalok helyben tartására. Szabadidős programokra, a telekalakításokra, a civil szervezetek támogatására. És még lehetne sorolni természetesen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balhé a suliban Kapuváron

A tanulók az előadáson megismerték, hogy hol van a határ a diákcsíny és a bűncselekmény között. Tovább olvasom