Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Elutazhat az EB-re

Összegyűlt a pénz, utazhat Litvániába, az Európa-bajnokságra a csornai karatés fiú, Kovács Ádám. A Kisalföld alapítványa sietett a család segítségére.

A Jóakarat hídján keresztül utazhat Litvániába, a karate Európa-bajnokságra a csornai Kovács Ádám. A Kisalföld alapítványától kapott támogatást, 150 ezer forintot, hogy részt vehessen a nemzetközi viadalon. November 6-án indul útnak a balti országba. A középiskolás, junior korosztályban küzdő fiatalember hét éve sportol, alig volt olyan komoly versenye, melyen ne állhatott volna a dobogón.

Számos nemzetközi versenyen szerepelt már, legutóbb a romániai EB-n ötödik helyezést ért el. Pályafutása anyagi feltételeit eddig jórészt családja biztosította, ám ezen a szinten már erejüket meghaladja ez. Ráadásul a fiú nővére, Kovács Eszter is hasonló szinten versenyez.

Kovács Ádám holnapután már Litvániában bizonyíthatja, hogy helye van Európa legjobbjai között.
Kovács Ádám holnapután már Litvániában bizonyíthatja, hogy helye van Európa legjobbjai között.

Ádámról a Kisalföld október 15-i számában írtuk meg, hogy utazásának anyagi akadályai lehetnek. A Kisalföld alapítványának kuratóriuma azonnal döntött: 150 ezer forinttal segíti részvételét a kontinensbajnokságon. A Csornai Sportegyesület, melynek színeit hordja majd Litvániában is Ádám, szintén komoly összeggel járult hozzá a költségekhez.

– Köszönjük támogatóinknak, hogy lehetővé tették Ádám utazását – mondta a Kisalföldnek Kovács László, az édesapa, aki elkíséri 16 éves fiát a versenyre.

– Az elmúlt évek teljesítménye és hozzáállása alapján Ádám jó esélyekkel lép tatamira Litvániában is. Persze sok függ attól is, hogy a sorsdöntő néhány percben milyen lelkiállapotban lesz. Fiatal még a fiam, de ez lesz a második EB-je a tavalyi romániai után, így talán kicsivel rutinosabb is, mint egy éve. Jósolni persze nem akarok, tisztes helytállást várunk el tőle.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresik a ˝polgáristásokat˝

Az egykori polgári fiúiskola tanáraira, tanulóira emlékeznek az intézmény átadásának évfordulóján a rábaközi helytörténészek. Tovább olvasom